30/09/2020
Ελλάδα | Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 - 12:27

Μπαράζ υπερπτήσεων στα νησιά

92 παραβιάσεις σε 45 ημέρες

Το ρεκόρ υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά έσπασαν τα τουρκικά μαχητικά καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ πραγματοποιήσαν 92 παραβιάσεις μέσα σε 45 ημέρες.

Όλα αυτά κατά τον πρώτο 1.5 μήνα του 2020, τη στιγμή που η Τουρκία επιμένει να ναρκοθετεί τον διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Οι 92 υπερπτήσεις από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα ξεπέρασαν ήδη τον αριθμό παραβιάσεων που σημειώθηκαν τη διετία 2017-2018, ενώ η ακραία παραβατική συμπεριφορά συνοδεύεται από την τουρκική εμμονή να σαμποτάρει το διάλογο για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θέτοντας ως προϋπόθεση η Κυπριακή Δημοκρατία να σταματήσει το ενεργειακό της πρόγραμμα.

Αναφορικά με το συριακό μέτωπο, η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ενώ οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν στην Ιντλίμπ, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

Μάλιστα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση, αποσύροντας στρατιωτικές δυνάμεις από τα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο και στέλνοντάς τες στη Συρία. Οι δυνάμεις αποσύρονται για να φτάσουν στην Ιντλίμπ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ότι δηλαδή η Τουρκία θα χτυπά πια όλους τους στόχους.

Από τη μια, η Τουρκία ενισχύει τις δυνάμεις της με αυτό τον τρόπο, από την άλλη, ο Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς λαμβάνει προειδοποιήσεις από τη Μόσχα.

Μοιραστείτε το: