04/04/2020
Αγγλία | Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 - 23:33

Είδηση-σοκ: Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για δύο χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι

Οι «Πολίτες» είδαν την ΟΥΕΦΑ να τους θέτει εκτός λόγω παραβιάσεων στους κανονισμούς του FFP

Σαν «βόμβα» έσκασε το απόγευμα της Παρασκευής (14/2) η είδηση της ΟΥΕΦΑ με την οποία αποκλείει από το Τσάμπιονς Λιγκ τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η αγγλική ομάδα τους τελευταίους μήνες ήταν στο στόχαστρο των ανθρώπων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για παραβιάσεις στους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Έτσι τους τιμώρησε με αποκλεισμό δύο ετών από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου, ένας αποκλεισμός που ξεκινά από τη σεζόν 2020-2021, ενώ παράλληλα τους επιβλήθηκε και πρόστιμο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι «Πολίτες» κρίθηκαν ένοχοι από την Πειθαρχική Επιτροπή του Financial Fair Play, καθώς κατά τον έλεγχο της τελευταίας, προσκομίστηκαν αρκετά «φουσκωμένα» οικονομικά στοιχεία για τα έσοδά της.

Σύμφωνα με αυτά, ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, ο Σεΐχης του Αμπού Ντάμπι, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, ήταν εκείνος που χρηματοδοτούσε τη χορηγία με την «ETIHAD» ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, συνεπώς δεν υπήρχαν ουσιαστικά έσοδα, αλλά απευθείας χρηματοδότηση από τον επιχειρηματία.

Έτσι, μόλις τα 9.5 εκατομμύρια ευρώ της χορηγίας για τη σεζόν 2015-2016 προέρχονταν από την εν λόγω εταιρεία, ενώ τα υπόλοιπα ήταν από χρηματοδότηση της οικογένειας του Σεΐχη.

Μοιραστείτε το: