05/04/2020
Κόσμος | Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 - 00:16

Ο Τζόνσον πήγε χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Καραϊβική και καλείται να δώσει εξηγήσεις...

Οι Εργατικοί εγκαλούν τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον απειλούν με κοινοβουλευτική έρευνα

Πολυτελείς χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Καραϊβική έκανε ο Μπόρις Τζόνσον, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να καλείται την Πέμπτη (13/2) από την αντιπολίτευση να δώσει εξηγήσεις, προειδοποιώντας με τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής έρευνας εις βάρος του.

Ο Τζόνσον με τη σύντροφό του Κάρι Σίμοντς πήγαν διακοπές στο ιδιωτικό νησί Μιστίκ, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 15.000 λίρες (17.900 ευρώ), με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι τις διακοπές του πλήρωσε ο Ντέιβιντ Ρος, που είναι χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος και συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής κινητών τηλεφώνων Carphone Warehouse.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε αυτήν την παροχή σε είδος ενώπιον του κοινοβουλίου, ωστόσο ένας εκπρόσωπος Τύπου του Ντ. Ρος ανέφερε αρχικά σε δηλώσεις του ότι ο επιχειρηματίας απλά βοήθησε τον Μπ. Τζόνσον να βρει ένα κατάλυμα, αλλά δεν του έκανε τα έξοδα.

Στη συνέχεια, ωστόσο, είπε ότι «ο Ρος διευκόλυνε μια διαμονή για τον Τζόνσον στο Μιστίκ ύψους 15.000 λιρών. Πρόκειται, επομένως, για μία παροχή σε είδος εκ μέρους του Ρος στον Τζόνσον και η δήλωση του Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων είναι ακριβής».

Έτσι, υπήρξε αντίδραση από τον βουλευτή των Εργατικών, Τζον Τρίκετ, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας να διευκρινίσει τι έχει συμβεί, αλλιώς οι Εργατικοί θα κάνουν κοινοβουλευτική έρευνα σε βάρος του.

Μοιραστείτε το: