04/04/2020
Πρωτάθλημα | Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 - 23:47

Δεν έχει δεχθεί γκολ σε 15 αγώνες ο Σα...

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού προηγείται των Ζίβκοβιτς και Διούδη στη σχετική λίστα

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία προσφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Σούπερ Λίγκα 1 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και το έπραξε και την Πέμπτη (13/2) σχετικά με τους τερματοφύλακες που κρατούν συχνά απαραβίαστη την εστία τους.

Ο Ζοζέ Σα του Ολυμπιακού έχει για την ώρα την πρωτιά με 15 ματς όπου δεν δέχθηκε γκολ, ενώ ακολουθούν με 11 παιχνίδια ο Ζίφκο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και ο Σωκράτης Διούδης του Παναθηναϊκού.

Aναλυτικά, η ενημέρωση της Λίγκας: «Η καλή άμυνα του Ολυμπιακού είναι αποτέλεσμα και των πολλών αγώνων, που η ομάδα του δεν έχει δεχτεί γκολ. Και βέβαια το στοιχείο αυτό πιστώνεται σε όλη την ομάδα, αλλά αποτελεί και έργο του τερματοφύλακα.

Ειδικά στην Αγγλία είναι ιδιαίτερα τιμητικό το "clean sheet" και ο τερματοφύλακας με τα περισσότερα παιχνίδια που δεν έχει δεχτεί γκολ, απολαμβάνει μνεία ανάλογη με του πρώτου σκόρερ. Έτσι το "μηδέν" έχει κρατήσει ως τώρα σε 15 αγώνες ο Ζοζέ Σα και τον ακολουθούν Ζίφκο Ζίφκοβιτς και Σωκράτης Διούδης.

Μόνο ο Ζοζέ Σα και ο Ζίφκο Ζίβκοβιτς το έχουν καταφέρει σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια που έχουν παίξει. Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι υπάρχουν τερματοφύλακες που δεν έχουν κρατήσει ποτέ τ "μηδέν" στη σεζόν, αυτός όμως με τα περισσότερα παιχνίδια είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που έχει παίξει σε τέσσερα και έχει δεχτεί γκολ σε όλα. Ο Ζερεμί Μαλέρμπ έχει δεχτεί γκολ σε 11 από τα 12 παιχνίδια του και ο Δημήτρης Σωτηρίου έχει κρατήσει το "μηδέν" σε τρία από τα 23 παιχνίδια του.

Βέβαια, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, σπάνια ευθύνεται μόνο ο τερματοφύλακας όταν η ομάδα του δέχεται γκολ, καθώς συνήθως είναι αποτέλεσμα κακής αμυντικής λειτουργίας, λάθους, λόγω της στιγμιαίας έμπνευσης του σκόρερ, της τύχης του σκόρερ ή της ατυχίας του τερματοφύλακα, αναλόγως της οπτικής γωνίας και της συλλογικής προτίμησης του καθένα.

Οι τερματοφύλακες με τα περισσότερα παιχνίδια που δεν έχουν δεχτεί γκολ και το ποσοστό επί του συνόλου των αγώνων που έχουν παίξει:

Ζοζέ Σα 15 (65%)

Ζίφκο Ζίβκοβιτς 11 (58%)

Σωκράτης Διούδης 11 (48%)

Βασίλης Μπάρκας 9 (47%)

Χούλιαν Κουέστα 6 (50%)

Θεοδωρόπουλος Κώστας 6 (46%)

Κρίστινσον Έγκμουντουρ 6 (26%)

(υπολογίζονται οι αγώνες που έχει αγωνιστεί τουλάχιστον 45')

Σε απόλυτους αριθμούς αγώνων, κράτησαν το "μηδέν" οι:

Ζοζέ Σα 15

Ζίφκο Ζίβκοβιτς 11

Σωκράτης Διούδης 11

Βασίλης Μπάρκας 9

Χούλιαν Κουέστα 6

Κώστας Θεοδωρόπουλος 6

Έγκμουντουρ Κρίστινσον 6».

Μοιραστείτε το: