08/04/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 - 23:27

Συζήτησε με Αυγενάκη για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός συνάντησε τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά

Επισκέψεις στα υπουργεία για ενημέρωση κάνει τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρωθυπουργό να πηγαίνει την Πέμπτη (13/2) στο υπουργείο Πολιτισμού και να τα λέει μεταξύ άλλων με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Έγινε προφανώς πολλή κουβέντα για το ποδόσφαιρο, συζητήθηκε η συνεργασία με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, όπως και τα θέματα των Λεσχών φιλάθλων, της βίας στα γήπεδα και της χειραγώγησης αγώνων, ενώ αποφασίστηκε και η σύσταση Διακυβερνητικής Επιτροπής Καθοδήγησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό τη σκέπη των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Η συζήτηση αφορούσε και το νέο αθλητικό νομοσχέδιο για την προαγωγή του Αγωνιστικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού, την εφαρμογή του πλαισίου που θα προτείνουν ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, την κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των θεατών και τη δημιουργία Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας για την αντιμετώπιση των «στημένων» αγώνων.

Σχετικά με τον απολογισμό του υφυπουργείου Αθλητισμού από την ημέρα που ανέλαβε η νέα ηγεσία έγινε συζήτηση για τα ακόλουθα θέματα:

- Προώθηση Αθλητισμού στο γενικό πληθυσμό με έμφαση σε παιδιά και εφήβους - Εγκρίθηκε η κατανομή 1.145 θέσεων Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για τη στελέχωση ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους» της περιόδου 2019-2020. Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2019 για πρώτη φορά (και όχι από τα Χριστούγεννα όπως τις προηγούμενες χρονιές)

- Ολοκληρώθηκε ο ορισμός των παρατηρητών της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας

- Κυρώθηκε η Σύμβαση Magglingen/Macolin, που περιλαμβάνει διατάξεις για την αντιμετώπιση οπαδικής βίας και διευκόλυνση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, για την απόσπαση των Ολυμπιονικών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και για τα όρια ηλικίας και θητείας στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών

- Λειτουργία Συστήματος VAR στην Ελλάδα

- Διορισμός νέας διοίκησης στο ΟΑΚΑ και στα ΣΕΦ, ΕΑΚΘ, ΠΕΑΚΙ, ενώ παράλληλα ανατέθηκε και ολοκληρώθηκε η μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού (master plan) για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ

- Εξασφάλιση 110 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, για την αδειοδότηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων

- Πρόγραμμα ανακύκλωσης στις αθλητικές εγκαταστάσεις

- Ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού χάρη στην ψήφιση διατάξεων για ενίσχυση πηγών εσόδων ερασιτεχνικών σωματείων μέσω χορηγιών και δωρεών

- Άρτια διεξαγωγή των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

«Το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Το αντικείμενο και η δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού στον Αθλητισμό είναι πολύ ευρύτερη -δεν αναφέρεται μόνο στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο.

Έχει γίνει ουσιαστική δουλειά στο υπουργείο, γιατί είχαμε πει εξαρχής ότι σκοπός μας δεν είναι μόνο τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού.

Κατ’ εξοχήν δίνουμε έμφαση στον μαζικό, στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Νομίζω ότι εκεί έχουμε κάνει πολλά σημαντικά βήματα στη σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα εντός του 2020, λαμβάνοντας υπόψη και την ιδιαίτερη σημασία των Ολυμπιακών Αγώνων με την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται σε έναν μήνα ουσιαστικά από σήμερα», είπε σε δηλώσεις του ο Κ. Μητσοτάκης.

Μοιραστείτε το: