28/09/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 - 12:45

Επιμένει ο Κουρουμπλής: «Δεν είπα καθόλου βλακεία»

Ο πρώην υπουργός εξήγησε τι εννοούσε μιλώντας για «λαθραία» είσοδο των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι και οι Έλληνες της Μικράς Ασίας μπήκαν ουσιαστικά στη χώρα ως... λαθραίοι.

Ο πρώην υπουργός προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις, υπερασπιζόμενος, πάντως, αυτά που είπε.

«Δεν είπα καθόλου βλακεία. Είπα ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους νησιώτες όπως η κυβέρνηση τότε εγκατέλειπε τους Ίωνες στην τύχη τους αφού είχε εκδώσει διάταγμα με το οποίο για να μπει ένα Ίωνας στην Ελλάδα έπρεπε να έχει διαβατήριο», εξήγησε μιλώντας την Πέμπτη (13/2) στον ΘΕΜΑ 104,6.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «το Μικρασιατικό μέτωπο έπεσε στις 22 Αυγούστου. Ο Κεμάλ μπήκε στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Έλληνες ήταν στα αζήτητα».

Όσον αφορά τις ενέργειες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, είπε ότι «περιορίζει τις επιτάξεις στα νησιά ενώ θα έπρεπε να επιτάξει όλους τους δήμους της χώρας. Το πρόβλημα είναι εθνικό και πρέπει να το σηκώσουμε όλοι μαζί και εγώ ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξω όλη την κατανομή».

Τέλος, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά ώστε να πάνε στην Ευρώπη που «έχει μια συμπεριφορά που κατατείνει στο “σηκώστε όλο το πρόβλημα εσείς”» και να πει «ή μεταφέρετε τη διαδικασία του ασύλου στην Τουρκία και ό,τι πέφτει στην Ελλάδα ή και εμείς αφήνουμε ανοιχτά τα σύνορα.

Αν δεν εκβιαστεί η Ευρώπη η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα γίνουμε όλοι ρατσιστές».

Μοιραστείτε το: