02/04/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 - 14:16

Γεραπετρίτης για την υπογραφή του συνυποσχετικού για το ποδόσφαιρο

Στις 25 Φεβρουαρίου εκτιμάται η συμφωνία με ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ

Στις 25 Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα υπογράψουν οι δύο διεθνείς Οργανώσεις, ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ, μαζί με τον πρωθυπουργό το συνυποσχετικό για την αναρρύθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και όπως ανέφερε ο Γεραπετρίτης το ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αποφασίσουν οι υπερκείμενες αρχές της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ θα πρέπει να υιοθετηθεί από την ΕΠΟ σημειώνοντας ότι δεν επηρεάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Μίλησε για ριζικές τομές που αφορούν την οργάνωση και την λειτουργία, τη χειραγώγηση, την εχθροπάθεια και τη βία και την διαιτησία. Για το ζήτημα της διαιτησίας ο Γεραπετρίτης είπε ότι θα είναι πλέον ανεξάρτητη. Επανέλαβε ότι όποιος δεν σέβεται τους κανόνες θα αποβάλλεται από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας είπε, ακόμα, πως θα μπορούσαν να υιοθετηθούν καλές πρακτικές από τη Μεγάλη Βρετανία καθώς ο αντιπρόεδρος της ΦΙΦΑ και πρόεδρος της Αγγλικής Ομοσπονδίας, με τον οποίο συναντήθηκε, έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας. Στόχος είναι, να φτιαχτεί ποδόσφαιρο πολλών φιλάθλων.

Σε ότι αφορά την πολυιδιοκτησία και την γνωμοδότηση της ΕΕΑ είπε πως η κυβέρνηση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της δεν άλλαξε το υποκείμενο της παράβασης αλλά την ποινή του υποβιβασμού σε ποινή αφαίρεσης 5-10 βαθμών αν δεν υπάρξει συμμόρφωση για να μην διαταραχθεί το κλίμα της κοινωνικής συνοχής.

Δήλωσε, επίσης, πως μετά την υπογραφή του συνυποσχετικού ο ρόλος που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός τελειώνει και θα αναλάβουν τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν όλες τις σχετικές διαδικασίες και πρωτοβουλίες.

Αναφορικά με την ΠΝΠ για το μεταναστευτικό σημείωσε πως εξαντλήθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης η διαβούλευση με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες στα νησιά σημειώνοντας πως η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεχθεί την τελική θέση τους που διαμορφώθηκε στο «κανένας μετανάστης στα νησιά, να μεταφερθούν όλοι στην ενδοχώρα» αφού πέραν των άλλων παραβιάζει και την κοινή δήλωση ΕΕ- Τουρκίας.

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι οι υφιστάμενες δομές θα κλείσουν και υπογράμμισε πως τα νέα κέντρα υποδοχής που θα δημιουργηθούν θα είναι οργανωμένα με κοιτώνες για ενήλικες και παιδιά, με υποδομές και θα έχουν κανόνες εσωτερικής τάξης τους οποίους εάν κάποιος τους παραβιάζει θα χάνει την προστασία.

Μιλώντας για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια διοίκηση είπε πως από τη Δευτέρα όλες οι ατομικές πράξεις εκδίδονται από τους γενικούς διευθυντές και όχι από τον υπουργό ο οποίος πλέον θα ασχολείται με τα στρατηγικά θέματα του υπουργείου του, και από τα τέλη του μήνα δεν θα ανατίθεται καμία σύμβαση από τον υπουργό, ούτε αποσπάσεις, προαγωγές, μετατάξεις υπαλλήλων.

Μοιραστείτε το: