26/02/2020
ΠΑΟΚ | Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 - 09:20

Γκαγκάτσης: «Ο Αυγενάκης λειτουργεί ως υπάλληλος του Μαρινάκη, ήθελαν να χυθεί αίμα»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τον υφυπουργό Αθλητισμού «ντροπή της χώρας και του Ηρακλείου» * Απειλεί να αποσύρει όλες τις ομάδες ο Ερασιτέχνης

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στον ΠΑΟΚ η εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό του, λόγω των σχέσεών του με την Ξάνθη.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (27/1), κατηγορώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη ότι λειτουργεί ως υπάλληλος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ χαρακτήρισε τον υφυπουργό Αθλητισμού «ντροπή της χώρας και ντροπή του Ηρακλείου», ξεκαθαρίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς θα κάνουν τα πάντα για να δικαιωθούν.

Παράλληλα, μίλησε για πολιτική και όχι δικαστική απόφαση, ενώ επεσήμανε ότι το γεγονός ότι βγήκε πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τον Βόλο δείχνει ότι «αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να χυθεί αίμα».

Συγκεκριμένα είπε στο OPEN TV:

Για την χρονική στιγμή έκδοσης απόφασης: «Ήταν πολιτική απόφαση. Επιβλήθηκε από τον κύριο Αυγενάκη. Δεν έχει καμία νομική χροιά, αλλά πάρθηκε από μέλη που διορίσθηκαν από τον υφυπουργό. Ο Αυγενάκης λειτουργεί ως υπάλληλος του Μαρινάκη. Η μόνη λογική εξήγηση για την ώρα ανακοίνωσης που ήταν με την έναρξη του αγώνα του ΠΑΟΚ, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να χυθεί αίμα. Ο κόσμος κράτησε την ψυχραιμία και αυτό δεν το προέβλεψε ο Αυγενάκης».

Για τα μέλη της ΕΕΑ: «Τον πρόεδρο Τζουλάκη τον όρισε ο Αυγενάκης. Έναν άνθρωπο με παρελθόν στον παραδικαστικό. Οι δύο από τις τρεις ψήφους είναι από τους ανθρώπους που όρισε ο Αυγενάκης, ο οποίος παίζει θέατρο με την δήλωση για ένα πόρισμα ελέγχου που δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. Εκτός αν εκείνος το έχει διαβάσει. Στην ανακοίνωσή του μιλάει για αυτοδιοίκητο για Επιτροπή όμως που εκείνος όρισε».   

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Είναι αστείο η ΠΑΕ Ολυμπιακός να μιλάει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Υπάρχει δίκη για τα στημένα και ευτυχώς σε αυτή την υπόθεση οι μάρτυρες είναι εν ζωή. Η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά τους και οι μάρτυρες λογικά δεν θα χάσουν τη λαλιά τους».  

Για την απόφασή της ΕΕΑ και αν την περίμενε: «Από τον Αυγενάκη και τον Μαρινάκη όλα τα περιμένεις. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να πάρει θέση για την προτεινόμενη ποινή. Δεν μπορεί ο Αυγενάκης και τα διορισμένα μέλη να αποφασίζουν κάτι τέτοιο που απειλεί ξεκάθαρα την εθνική συνοχή της χώρας. Εκεί οδηγούν Μαρινάκης και Αυγενάκης.  Η πολυιδιοκτησία δεν υφίσταται. Βλέπουν παντού τον Σαββίδη. Σε όνειρα και εφιάλτες τους. Ο Σαββίδης έσπασε το απόστημα και βλέπουμε πρωτάθλημα στα ίσια. Η απόφαση θέλει να κρατήσει όμηρο τον ΠΑΟΚ μέχρι να βγει η τελική απόφαση».  

Για το πόρισμα και το αν είναι δεσμευτικό: «Τα παπαγαλάκια αναφέρονται σε δεσμευτική εισήγηση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει απόφαση και για την ΠΑΕ Ζάκυνθος, όπου ανατράπηκε η εισήγηση της ΕΕΑ στο Δικαιοδοτικό της λίγκας. Θα προσφύγουμε όπου έχουμε δικαίωμα και φυσικά στα διοικητικά δικαστήρια».  

Για τα συνθήματα και τις αντιδράσεις των φίλων του ΠΑΟΚ: «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα στον Πρωθυπουργό. Να πάρει θέση. Η απόφαση αυτή δεν είναι δικαστική, είναι πολιτική. Δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε την ώρα του αγώνα. Οι αντιδράσεις θα είναι πρωτόγνωρες. Ο κόσμος είναι σοκαρισμένος. Μετά από τόσα χρόνια ιστορίας ο Αυγενάκης και ο Μαρινάκης θέλουν να υποβιβάσουν τον ΠΑΟΚ. Παίρνει εντολές ο Αυγενάκης από τον Μαρινάκη. Είναι επικίνδυνος για τη συνοχή της χώρας. Είναι η ντροπή της χώρας και η ντροπή του Ηρακλείου».   

Ο Γκαγκάτσης τόνισε ότι το ποσοστό μετοχών που πήρε ο Ιβάν Σαββίδης είναι κάτω του 5% με αφορμή νέα κλήση της ΕΕΑ και αναφέρθηκε στην καταγγελία που θα γίνει για την προσπάθεια Μαρινάκη να αποκτήσει τη FORTHNET η οποία έχει άμεση παρέμβαση σε πολλές ΠΑΕ, αλλά και στην διάθεση του ΠΑΟΚ να υπάρξει επιτέλους περιορισμός στους δανεικούς, ή συμμετοχή των δευτέρων ομάδων ΠΑΕ στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα.

Για τον Αυγενάκη: «Αντί να μας μιλήσει για την υπόθεση του κ.Τζήλου, που σέρνεται εδώ και έναν χρόνο, ασχολείται με το ότι ένας συγγενής του κ.Σαββίδη αγόρασε το ξενοδοχείο που μένει η Ξάνθη».

Για τον Μασούρα: «Σήμερα διαβάσαμε και το εξής παράδοξο. Ο ποδοσφαιριστής Μασούρας που έχει αγοραστεί από τον Ολυμπιακό και αγωνιζόταν δανεικός στον Πανιώνιο, επέστρεψε στον Ολυμπιακό και ξαναπήγε δανεικός στην Λάρισα. Εδώ μιλάμε για πραγματικές τριγωνικές σχέσεις».

Για την συμμαχία ΑΕΚ-Ολυμπιακού: «Υπάρχει συννενοήση και μετά την εκλογή Λυσάνδρου. Η συμμαχία ήταν όσον αφορά τις εκλογές της Λίγκας».

Για τη ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού χαρακτήρισε Ρώσο ρατσιστικά τον κ. Σαββίδη. Θα πω συγχαρητήρια σε ρεπόρτερτης ΑΕΚ τον κ. Κετσετζόγλου, όπως είπα και πριν για έναν άλλον που αντέδρασε στην ρατσιστική ανακοίνωση του Ολυμπιακού κατά του κ. Σαββίδη. Ο Ολυμπιακός είναι υποκινητής της βίας».

Για το αν ήταν αφέλεια του ΠΑΟΚ να πάει στη συνάντηση των Big4: «Σε καμία περίπτωση. Ξέρετε πως ανάμεσα στους ιδιοκτήτες οι χαρακτηρισμοί είναι σύνηθες φαινόμενο. Την πρόσκληση συνυπογράφει ο κ. Αυγενάκης, αυτή προέρχεται από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ και τον κ. Λάκοβιτς. Δεν είμαι εύκαιρος να σας απαντήσω αν πάμε στην επόμενη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Αυγενάκη. Είναι εντολοδόχος του Μαρινάκη. Δεν θα καθίσουμε μαζί του. Με τον κ. Μαρινάκη είναι θέμα του κ. Σαββίδη αν θα καθίσει μαζί του».

Για τη Φορταλέζα και αν ισχύει ότι κ. Σαββίδης θέλει να την αγοράσει: «Ισχύει ναι».

Για την πρόταση της τουρκικής εταιρείας για την κατασκευή της νέας Τούμπας: «Ναι υπάρχει επίσημη πρόταση, ισχύει. Οπως φαίνεται με την απόφαση του κ. Αυγενάκη, θεωρούν πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι πρώιμο δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα κάνουμε. Μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Οι αντιδράσεις είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν συμβεί ξανά στα χρονικά».

Και συνέχισε: «Ο μόνος ανθέλληνας είναι ο κ. Αυγενάκης. Η οικογένεια Σαββίδη είναι πιο Ελληνες και από τους Ελληνες. Η χώρα δοκιμάζεται και ο κ. Αυγενάκης δημιουργεί από το πουθενά ένα εθνικό και διχαστικό θέμα με την απόφασή του»..

Για την διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ και αν συμφωνεί να αναλάβει κάποιος από το 2004: «Είναι ευχής έργον κάποιος από το 2004 να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Υπάρχει πρόεδρος τώρα και δεν θέλω να πω κάτι. Εχει έξι μήνες θητείας ο κ. Γραμμένος και δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω».

Και κατέληξε: «Η ΕΕΑ έβγαλε απόφαση για υπόθεση με 500 σελίδες υπομνήματα μέσα σε τρεις ημέρες. Η Επιτροπή Δεοντολογίας με 1000 σελίδες όσον αφορά τα στημένα και τις ομάδες πόσο καιρό θέλει που ξεκίνησε τη διαδικασία από τις 6 Νοεμβρίου;».

«Aπόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων»

Παράλληλα, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε με ανακοίνωσή του ότι αν γίνει δεκτή η εισήγηση της ΕΕΑ, τότε θα αποσύρει όλα του τα τμήματα από όλα τα πρωταθλήματα ή ατομικά αθλήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: ​​​​​​Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα της Τούμπας και με αφορμή την άδικη, ανερμάτιστη και στοχευμένη εις βάρος του ΠΑΟΚ απόφαση - παρωδία της Ε.Ε.Α. δηλώνει ως πρώτο μέτρο αντίδρασης, την απόσυρση όλων των επαγγελματικών, ημι-επαγγελματικών κι ερασιτεχνικών τμημάτων του Σωματείου μας, ανδρών και γυναικών, ομαδικών κι ατομικών αθλημάτων, από κάθε ελληνική εγχώρια διοργάνωση σε περίπτωση που το παρατράγουδο περί πιθανής μετοχικής σχέσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη συνεχιστεί».

Μοιραστείτε το: