01/04/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 - 18:58

Μεταφορά αλλοδαπών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Με κρούσματα ψωρίασης οι έξι άνθρωποι

Στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκαν την Παρασκευή (24/1) έξι αλλοδαποί.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, οι αλλοδαποί εμφάνισαν κρούσματα ψωρίασης και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας:

«Κατόπιν της από 23/01/2020 Εισαγγελικής Εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, προβήκαμε στην εισαγωγή και νοσηλεία έξι (6) ανηλίκων αλλοδαπών οι οποίοι κρατούνται στο Α/Τ Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων

Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού.

Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου.

Μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του».

Μοιραστείτε το: