22/09/2020
Κόσμος | Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 - 19:44

Ο Ακάρ θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης 16 ελληνικών νησιών...

Προκλητικός ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, θεωρεί ότι η χώρα μας παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο * Για υποκρισία κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Δεν περνά μέρα που να μην προκαλεί η Τουρκία και την Πέμπτη (23/1) ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης 16 ελληνικών νησιών.

Μάλιστα, ο Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η χώρα μας παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο με το να διατηρεί στρατεύματα σε 16 νησιά, καλώντας την Αθήνα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες και σχέσεις καλής γειτονίας!

Φυσικά, υπήρξε αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που κατηγορεί την Τουρκία για υποκρισία, ενώ τονίζεται ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός πως «οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Aναλυτικά, η ανακοίνωση: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν όλων των γειτονικών χωρών της, μια χώρα που απειλεί με πόλεμο γείτονα και σύμμαχό της αν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του, μια χώρα που διαλαλεί ότι παραβιάζει το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη, να επικαλείται το διεθνές δίκαιο.

Και είναι φυσικό η χώρα αυτή να μην αντιλαμβάνεται ότι οι γείτονές της είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν κάθε μέτρο νόμιμης άμυνάς τους σε όλη την επικράτειά τους, παρά το γεγονός ότι αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται από τον ίδιο τον Χάρτη του ΟΗΕ, δηλαδή το ευαγγέλιο του διεθνούς δικαίου.

Εξακολουθεί δε να προκαλεί την εύλογη ανησυχία μας το ότι οι συνεχείς προτροπές της διεθνούς κοινότητας περί σεβασμού του διεθνούς δικαίου προς τη χώρα αυτή πέφτουν σε ώτα μη ακουόντων».

Μοιραστείτε το: