08/04/2020
Ελλάδα | Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 - 16:48

Τσίπρας: «Η χώρα δεν πάει καλά, η κυβέρνηση κάνει διαρκώς λάθη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε στην εισήγησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ότι η επιλογή Σακελλαροπούλου θα στηριχθεί χωρίς «ναι μεν αλλά»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη (21/1).

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η χώρα δεν πάει καλά», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει διαρκώς λάθη και ατοπήματα, τα οποία προς ώρας, η καλοστημένη ασπίδα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ φροντίζει να αμβλύνει».

Αναφορικά με την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, τόνισε ξανά ότι θα στηριχθεί, αφού «εμείς δεν υποτάσσουμε τη δημοκρατία και το αύριο της χώρας σε μικροκομματικά παιγνίδια και επικοινωνιακές φούσκες. Η θέση μας λοιπόν είναι συνειδητή, καθαρή, χωρίς ναι μεν αλλά. Θα ψηφίσουμε τη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Και θα τη στηρίξουμε να επιτύχει στα καθήκοντά της.

Η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Μητσοτάκη δεν δείχνει διάθεση φυγής προς τα εμπρός αλλά διάθεση επικοινωνιακής διαφυγής από τα πολλαπλά αδιέξοδα. Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να προτείνει την Αικ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν γίνεται με σκοπό να χτιστούν γέφυρες και κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στη κυβέρνηση και την προοδευτική αντιπολίτευση, αλλά με σκοπό να σκεπαστεί πρόχειρα το μεγάλο χάσμα που με τις βασικές πολιτικές του επιλογές έχει δημιουργήσει τους προοδευτικούς πολίτες.

Άλλωστε, όποιος θέλει να χτίσει γέφυρες συνεννόησης, δεν επιλέγει την επόμενη κιόλας μέρα να φέρει στη Βουλή την κατάργηση της απλής αναλογικής. Και να επαναφέρει έναν εκλογικό νόμο που κλέβοντας έδρες από όλα τα κόμματα, και πριμοδοτώντας μ’ αυτές το πρώτο κόμμα, αποβλέπει σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, δηλαδή στην παντοδυναμία του ενός».

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, σημείωσε ότι «είχε ως αποτέλεσμα όχι κάποια εθνικά κέρδη, που όλοι προσδοκούσαν, αλλά εθνική ζημιά. Αντί για στήριξη των ελληνικών θέσεων, γίναμε θεατές μιας ταπεινωτικής για την ίδια τη χώρα συμπεριφοράς. Και σχεδόν μιας άμεσης στήριξης του επικίνδυνου γείτονα».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «παραδώσαμε τον Ιούλη μια χώρα νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, υπολογίσιμο και όχι προβλέψιμο εταίρο. Πού είμαστε και πού πηγαίνουμε σήμερα;

Η εξωτερική πολιτική δε γίνεται με επικοινωνιακά κόλπα. Αυτά βοηθάνε μόνο στο “εσωτερικό”. Σε βοηθάνε να κερδίσεις ψήφους εξαπατώντας φερ' ειπείν τον ελληνικό λαό, τους πολίτες με ευαισθησίες σε σχέση με το μείζον ζήτημα του περασμένου χρόνου που αφορούσε στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας.

Έξω δεν έχεις καμία αξιοπιστία όταν σε βλέπουν προεκλογικά να ξεσηκώνεις τον κόσμο εναντίον της λύσης για τη Βόρεια Μακεδονία, μια λύση που ευνοεί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας σου και μόλις εκλέγεσαι να κάνεις πως δε κατάλαβες και να δηλώνεις προβλέψιμος».

Αναφερόμενος στις προεκλογικές εξαγγελίες του Μητσοτάκη για τη μεσαία τάξη, τόνισε πως «η θέση των μεσαίων συμπολιτών μας όχι μόνο δεν βελτιώνεται αλλά επιδεινώνεται, σε αντίθεση με αυτή των εχόντων και κατεχόντων, η οποία πράγματι βελτιώνεται, γιατί εκεί τις τηρεί τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, δεν βλέπουμε ούτε ανάπτυξη στο 4%, ούτε καταιγίδα επενδύσεων, ούτε καν μπουλντόζες στο Ελληνικό δε βλέπουμε, ούτε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, ούτε αύξηση του βασικού μισθού, ούτε κανέναν ασφαλιστικό παράδεισος για ελεύθερους επαγγελματίες.

Αντιθέτως, βλέπουμε κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιστροφή στην εργασιακή ζούγκλα, συρρίκνωση των αμοιβών, μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα με την διακριτική συμφωνία της κυβέρνησης, αυξήσεις περίπου 20% στις ασφαλιστικές εισφορές και κατάργηση της 13ης σύνταξης».Μοιραστείτε το: