03/04/2020
Κόσμος | Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 - 14:55

Βουλευτής στο Ιράν προσφέρει 3 εκατ. δολάρια σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ

Προέρχεται από τη γενέτειρα του δολοφονημένου υποστράτηγου Σουλεϊμανί

Η δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ έχει προκαλέσει οργή στο Ιράν.

Βουλευτής, μάλιστα, της κεντρικής επαρχίας Κερμάν, γενέτειρα του Ιρανού υποστρατήγου που σκοτώθηκε στη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής κοντά στη Βαγδάτη, είπε από το βήμα της Βουλής ότι προσφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ σε όποιον σκοτώσει τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Θα πληρώσουμε αμοιβή τριών εκατ. δολαρίων σε μετρητά σε όποιον σκοτώσει τον Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά ο σκληροπυρηνικός βουλευτής Αχμάντ Χαμζέχ και ορκίστηκε ότι με τον θάνατό του ο Σουλεϊμανί θα είναι πολύ πιο επικίνδυνος για τις ΗΠΑ, απ ό,τι ήταν όσο βρισκόταν εν ζωή, καθώς οι πολίτες του Ιράν έχουν ορκιστεί να πάρουν εκδίκηση.

Επίσης, επιτέθηκε στην Ουάσιγκτον κατηγορώντας την για ψευδείς προφάσεις επειδή ισχυρίστηκε ότι η εξόντωση του Σουλεϊμανί ήταν «προληπτικό χτύπημα» επειδή συνωμοτούσε για τη δολοφονία Αμερικανών.

«Θα είναι οι πρεσβείες σας στην περιοχή ασφαλείς;. Αν οι πρεσβείες σας συνωμοτούν για να σκοτώσουν τους αθώους ανθρώπους μας, έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να τις καταστρέψουμε;»

Κι οι στρατιωτικές σας βάσεις στην περιοχή είναι για καλό ή για να βλάπτουν τις χώρες. Μπορούμε κι εμείς να καταστρέψουμε τις βάσεις με προληπτικές επιθέσεις;», σημείωσε.

Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία του Ιράν να προχωρήσει στην απόκτηση πυρηνικών όπλων για να ενισχύσει την άμυνά της χώρας.

Μοιραστείτε το: