22/09/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 - 12:09

Πιέζει για επαναφορά της 13ης σύνταξης το ΚΙΝ.ΑΛ.

Η ανάρτηση της Γεννηματά * Ζητά ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης

Το θέμα της επαναφοράς της 13ης σύνταξης φέρνει ξανά το προσκήνιο το ΚΙΝ.ΑΛ. Το κόμμα έχει καταθέσει από τις 17 του μήνα πρόταση νόμου για την επαναχορήγησή της και ζητά από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να την ψηφίσουν.

Η Φώφη Γεννηματά σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα (20/1): «Κανονική 13η σύνταξη για όλους τους συνταξιούχους τώρα.

Γιατί η κανονικότητα δεν μπορεί να αφορά μόνο τους λίγους και ισχυρούς.

Αν πραγματικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται για τους συνταξιούχους δεν έχουν παρά να ψηφίσουν την πρόταση μας.

Όχι ανέξοδες υποσχέσεις, όχι προσωρινά επιδόματα. Έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών τους».

Το ΚΙΝ.ΑΛ. συμπληρώνει μεταξύ άλλων σε ενημερωτικό σημείωμα ότι «η επαναφορά στην κανονικότητα για μας σημαίνει και έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών, και ενίσχυση όχι μόνο των ισχυρών (όπως επιχειρεί η ΝΔ) αλλά και του κοινωνικού κράτους, ώστε όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από ηλικία, να ζουν με αξιοπρέπεια. Έστω και μια μικρή αύξηση του πλούτου στη χώρα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα στήριξης της κοινωνικής συνοχής και δικαιοσύνης».

Παράλληλα, αναφέρεται και στο θέμα της Λιβύης, εξηγώντας ότι δεν σημειώθηκε κάποια ουσιαστική πρόοδος στη διάσκεψη του Βερολίνου και καλεί την κυβέρνηση να πιέσει για ακύρωση του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης.

Αναλυτικά η θέση του κόμματος: «Χθες στο Βερολίνο, δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόοδος για την ακύρωση του παράνομου Μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης. Η Ελλάδα ήταν απούσα. Η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι μεγάλη. Τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Επιβάλλεται να κινηθεί αποτελεσματικά, να διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις, να φέρει όλους και ιδιαίτερα τους εταίρους μας προ των ευθυνών τους.

Πολιτική λύση για την Λιβύη χωρίς ακύρωση του Μνημονίου, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα».

Μοιραστείτε το: