25/02/2020
Ελλάδα | Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 - 14:54

Παυλόπουλος: «Δεν θα περάσει η προκλητική αυθαιρεσία της Τουρκίας»

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο Διδυμότειχο, στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου του Διδυμοτείχου Αγίου Αθανασίου και της έναρξης των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωση τού Έβρου στον Εθνικό Κορμό, παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος το Σάββατο (18/1).

Ο κ. Παυλόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες θα υπερασπίζονται πάντα τα Εθνικά τους Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας.

Επίσης, τόνισε ότι η προκλητική αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή.

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Τιμούμε σήμερα την Επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου και την Ενσωμάτωση του Έβρου στον Εθνικό μας Κορμό, ύστερα από αιώνες σκλαβιάς και αιματοχυσίες, που προκάλεσε ο βάρβαρος τουρκικός ζυγός.

Από εδώ, από το Διδυμότειχο, στέλνουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την γείτονα Τουρκία, ότι εμείς, οι Έλληνες, Λαός και Έθνος της Ελευθερίας και της Αντίστασης απέναντι σε κάθε επιβουλή εναντίον της Κυριαρχίας μας, θα υπερασπιζόμαστε, πάντοτε, τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια υπό όρους Αρραγούς Ενότητας.

Ειδικότερα δε η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι η προκλητική αυθαιρεσία της, η οποία στρέφεται εναντίον του Διεθνούς Δικαίου και κατ’ εξοχήν εναντίον του Δικαίου της Θάλασσας, δεν θα γίνει ανεκτή, δεν θα περάσει. Η Ελλάδα θα υπερασπισθεί, στο ακέραιο, τα Σύνορα, το Έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της που είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό τα δεδομένα αυτά εμείς, οι Έλληνες, θα φέρουμε σε πέρας και την αποστολή μας που αφορά την εγγύηση της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας.

Χρόνια Πολλά».

Μοιραστείτε το: