27/01/2022
Αρχείο Διεθνή | Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 - 12:23

Βόμβα σε αυτοκίνητο διαιτητή στην Κύπρο

Το όχημα ανήκει στον Ανδρέα Κωνσταντίνου * Zήτησε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία η ΚΟΠ

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας κατά διαιτητή σημειώθηκε στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε αυτοκίνητο διαιτητή τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/1).

Το περιστατικό συνέβη στη Λάρνακα και το όχημα ανήκει στον ρέφερι Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Από την Τετάρτη (15/1) βρίσκεται σε εξέλιξη το ενδιάμεσο Σεμινάριο διαιτησίας για διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Κατηγορίας Elite, στην Αγία Νάπα.

Ο διαιτητής, μετά το περιστατικό, έφυγε από την Αγία Νάπα για να μεταβεί σπίτι του.

Η ΚΟΠ καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την ηγεσία της Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατική ενέργεια που έγινε σήμερα τα ξημερώματα σε βάρος του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου και εκφράζει την συμπαράσταση της προς τον κ. Κωνσταντίνου και την οικογένεια του.

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας, αφού, τέτοιες ενέργειες, πλήττουν στην ολότητα τους το οικοδόμημα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου και δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της Κυπριακής Διαιτησίας.

Ενημερώνουμε πως, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας έχει ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Ηγεσία της Αστυνομίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα και επί τάπητος θα τεθούν το συμβάν σε βάρος του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου και οι εκθέσεις για πιθανούς προσυνεννοημένους αγώνες που έχουν προωθηθεί από την Ομοσπονδία προς την Αστυνομία».

 

Μοιραστείτε το: