26/02/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 - 10:57

Πολύ ευχάριστα νέα για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ (video)

Η κατάσταση του μικρού «μαχητή» βελτιώνεται συνεχώς

Όλο και πιο ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ που συγκίνησε και ένωσε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

Όπως γνωστοποίησε ο πατέρας του, έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά στη θεραπεία και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

«Παρόλο που κατά τους γιατρούς είναι πολύ νωρίς από την ημέρα που έγινε στον μικρό η έγχυση της γονιδιακής θεραπείας, έχουμε δει αποτελέσματα. Στέκεται στα πόδια μόνος του, χωρίς υποστήριξη, κάτι που ήταν αδύνατο πριν έρθουμε στην Αμερική. Επίσης μπορεί να καθίσει για πολλή ώρα με σωστή θέση του σώματός του, ενώ καθόταν μόνο για 10-15 λεπτά και με έντονο καμπούριασμα. Μετά από αυτόν τον χρόνο του ήταν αδύνατο», είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο Γιώργος Γλωσσιώτης.

Και συνέχισε: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην ψυχολογία του παιδιού καθώς μπορεί και αποκτά αυτονομία».

Η εκτίμηση της οικογένειας είναι ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σε 1-1,5 μήνα στην Ελλάδα, καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης στο μικρό αγόρι: «Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω».

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ θα συνεχίσει την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα. «Ο φυσικοθεραπευτής στον οποίο πηγαίναμε τον Παναγιώτη τον είχε από τριών μηνών στα χέρια του. Τον πονάει. Ασχολείται μαζί του», εξηγεί.

Μάλιστα, σε βίντεο που ανέβασε η οικογένεια, ο μικρός εμφανίζεται όρθιος στα πόδια του, με τον πατέρα του να λέει συγκινημένος: «Αυτό το θαύμα οφείλεται στον κόσμο που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του προκειμένου ο Παναγιώτης-Ραφαήλ να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στις ΗΠΑ για να κάνει θεραπεία».

 

 

Μοιραστείτε το: