08/08/2020
Ελλάδα | Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 - 10:57

Υπέρ των αφισών για τις αμβλώσεις στο Μετρό ο Μπογδάνος

«Θα έπρεπε να κατέβουν αν διέδιδαν ψέματα», είπε ο βουλευτής της Ν.Δ., αφήνοντας και αιχμές για τη ΣΤΑΣΥ

Σάλο προκάλεσαν οι αφίσες κατά των αμβλώσεων που τοποθετήθηκαν τη Δευτέρα (13/1) στο Μετρό και κατέβηκαν... άρον άρον.

Πάντως φαίνεται ότι αρκετοί συμφωνούσαν με την αρχική κίνηση, ανάμεσα στους οποίους και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι οι αφίσες δεν έπρεπε να κατέβουν, λέγοντας την Τρίτη (14/1) στο ΘΕΜΑ 104,6: «Θα έπρεπε να κατέβουν εάν διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνοντα αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

Όπως πρόσθεσε, το Υπουργείο Μεταφορών ίσως έκανε εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας: «Κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαίωμάτος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, λέγοντας ότι «σχεδόν ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Μοιραστείτε το: