03/08/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 - 21:17

Μεταφέρονται στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού

Έπεσαν υπογραφές σε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Οι φυλακές Κορυδαλλού κλείνουν και το σωφρονιστικό κατάστημα μεταφέρεται στον Ασπρόπυργο, στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας».

Αυτό οριστικοποιήθηκε τη Δευτέρα (13/1) μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την κυριότητα του δημοσίου ακινήτου να παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α' 201).

Τις υπογραφές στο μνημόνιο έβαλαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική) Λευτέρης Οικονόμου και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Μοιραστείτε το: