03/08/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 - 20:21

Πάιατ: «Δεν θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να φτάσουν σε κρίσιμο σημείο»

Για φανταστικά πετυχημένη συνάντηση έκανε λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, σχολιάζοντας το τετ α τετ Μητσοτάκη με Τραμπ

Δηλώσεις έκανε τη Δευτέρα (13/1) ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, κάνοντας μια αποτίμηση του πρόσφατου ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

Μεταξύ άλλων ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που δεν βρίσκονται και στο καλύτερό τους σημείο, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν επ' ουδενί να δημιουργηθεί κάποια κρίση.

«Φυσικά και δεν θέλουμε να ξεσπάσει κάποια κρίση. Δεν θέλουμε Ελλάδα και Τουρκία να φτάσουν σε κρίσιμο σημείο κι έχουμε επέμβει ξανά στο παρελθόν.

Η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να είναι ενεργή και θα βοηθάει Ελλάδα και Τουρκία να επιλύσουν τις διάφορες τους», ανέφερε ο Τζ. Πάιατ, που πρόσθεσε ότι δεν κάνει προβλέψεις για «θερμό επεισόδιο».

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν θέλει να μείνει μόνη της με τη Ρωσία και το Ιράν και είναι ένα θέμα στο οποίο Ελλάδα και ΗΠΑ εργάζονται μαζί, ενώ χαρακτήρισε τη χώρα μας παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

«Ήταν μια φανταστικά πετυχημένη συνάντηση. Το κάνω χρόνια αυτό και σπάνια βλέπω αυτή την επιτυχία. Ο πρωθυπουργός εξήγησε αναλυτικά στις επαφές του τα θέματα που αφορούν την Ελλάδα.

Έχουμε καλές ειδήσεις και για την παιδεία και για τις επενδύσεις. Έφερε στον προσκήνιο τις προοπτικές που ανοίγονται στην Ελλάδα σε ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμό και τεχνολογία. Ήταν μια υποδειγματική παρουσίαση επιπέδου masterclass. Μας έδωσε την αίσθηση ότι μπορούμε να τον εμπιστευτούμε και ότι μπορεί μα δώσει λύσεις. Είναι ένας άνθρωπος που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις. Παρά το θορυβώδες περιβάλλον στο Οβάλ Γραφείο, ήταν αποτελεσματικός και παρουσίασε ξεκάθαρα τις ελληνικές θέσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Τέλος, ανέφερε ότι σκοπεύει να συναντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για να τον ενημερώσει σχετικά με τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μοιραστείτε το: