25/02/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 - 13:38

Δίωξη πέρα από τη λογική ή προάγγελος ετσιθελικής τιμωρίας;

Κι όμως με ένα «παράθυρο» εφευρέθηκε τρόπος για να κινδυνέψει ο Ολυμπιακός για 2-4 αγωνιστικές * Η κλήση σε απολογία και από τη Σούπερ Λίγκα 1

Το έκαναν και αυτό... Κόντρα στον κανονισμό εφευρέθηκε τρόπος να ασκηθεί την Πέμπτη (9/1) δίωξη από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κατά του Ολυμπιακού για την ένταση έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό!

Πρόκειται, βέβαια, για μια δίωξη πέρα από τη λογική που δείχνει ότι υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για τιμωρία 2-4 αγωνιστικών της έδρας των «ερυθρολεύκων».

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας βασίζεται προφανώς στις διάφορες καταγγελίες που υπήρξαν και προχώρησε σε αυτή την κίνηση που αποδεικνύει σαφέστατα ότι οι Πειραιώτες μόνο άδικο δεν έχουν που φωνάζουν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η δίωξη: «Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1,2,3,4,15 4β και 25 παρ. 1,2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Ως συνέπεια της δίωξης, ήρθε και η αναμενόμενη συμπληρωματική κλήση σε απολογία από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας 1.

Η κλήση αναφέρει: «Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την παρακάτω ΠΑΕ.

Α/ ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 991/9-1-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 10ης-01-2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών».

Μοιραστείτε το: