27/09/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 - 20:22

Μηδενική… αντικειμενικότητα: Μόνο το «κατσάδιασμα» Μαρινάκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» είδαν ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ σε συνεργασία με ΕΠΟ!

Κατά τα άλλα εκφράσθηκε γενικότερη ανησυχία για δυσφημιστικές δηλώσεις… * Και το παράδοξο: Στηρίζουν την ΚΕΔ, αλλά θα συνεχίσουν να ορίζονται ξένοι διαιτητές στα ματς μεταξύ των «Big 4» * Διαρροή από το Γουδή περί απειλητικής επιστολής μέσω φαξ…

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αν ήταν αγώνας εύκολα θα μπορούσε να έχει όλα τα χαρακτηριστικά του… προ-συνεννοημένου, αλλά ήταν απλά μια συνάντηση, άρα υπάρχει... λήξη συναγερμού, καθώς δεν πρέπει να χάνουμε το χιούμορ μας με όλα αυτά τα χαριτωμένα. Ο λόγος για την πολύωρη συνάντηση στη Νιόν με ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ, την ΕΠΟ και τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ως παρατηρητή επί της ουσίας.

Εκεί, λοιπόν τα υψηλόβαθμα στελέχη των δύο διεθνών ποδοσφαιρικών Συνομοσπονδιών σε συνεργασία με την ΕΠΟ, μετά από πολλές ώρες διαβούλευσης την Πέμπτη (12/12), κατέληξαν να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των όσων τους απασχόλησαν ένα 24ωρο αργότερα για να προκαλέσουν άπειρο γέλιο για την μηδενική… αντικειμενικότητα τους!

Τη στιγμή, που στο ελληνικό πρωτάθλημα το... σπρώξιμο σε κάθε επίπεδο του ΠΑΟΚ πάει σύννεφο, όπως και το άσυλο σε οτιδήποτε κάνουν οι άνθρωποι των Θεσσαλοκινέων από τις πειθαρχικές επιτροπές να θυμίζει πια επίδειξη ισχύος της «ασπρόμαυρης» ΕΠΟ, οι ξένοι συνεργάτες της Ομοσπονδίας απλά θέλησαν να στοχοποιήσουν τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Έτσι στο… κοινό ανακοινωθέν εκτίθενται ανεπανόρθωτα και χάνουν κάθε ίχνος σοβαρότητας όταν μπαίνουν σε ειδική αναφορά μόνο για το… κατσάδιασμα του διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών στο «Γ. Καραϊσκάκης» προς τον προς τον τοποτηρητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο Χούμπερτ Χούμπελ, μετά το τέλος της αναμέτρησης Ολυμπιακός –ΠΑΟΚ. Γεγονός, που καταδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο τον ευτελισμό πλέον των θεσμών και την έλλειψη σοβαρότητας όταν... βλέπουν και ασχολούνται με αυτό το περιστατικό παραπόνων του Μαρινάκη, ενώ από εκεί και πέρα μένουν μόνο σε αοριστίες…

Στα παράλογα και αστεία είναι και το παράδοξο ότι ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ σε συνεργασία με ΕΠΟ λένε ότι στηρίζουν την Κεκτρική Επιτροπή Διαιτησίας, αλλά αποφασίζουν (επειδή πάει τόσο καλά η ελληνική διαιτησία δηλαδή) και στο β’ γύρο της Σούπερ Λίγκας 1 τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ να τα διευθύνουν ξένοι διαιτητές!

Για την ιστορία σε αυτές τις συναντήσεις, πέραν του Αυγενάκη παραβρέθηκαν, εκ μέρους της ΦΙΦΑ, o Λούκα Νικόλα (διευθυντής ομοσπονδιών - μελών), εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών - μελών) και Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών - μελών), ο Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωποςΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ), ο Πίτερ Φούσεκ (ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ) και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος.

Τέλος… τυχαία από την ΕΠΟ διέρρευσε ανώνυμη απειλητική επιστολή προς την Ομοσπονδία με αφορμή το ότι δεν έπεσε η τιμωρία των δύο αγωνιστικών στον Ολυμπιακό από την Επιτροπή Εφέσεων, η οποία έφτασε με fax εν έτη 2019 την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου… Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση - ανακοίνωση, που εκδόθηκε από την ΕΠΟ το βράδυ της Παρασκευής (13/12) σε συνεργασία με τις δύο Συνομοσπονδίες αναφέρει τα εξής: «Σειρά συναντήσεων οργανώθηκε αυτή την εβδομάδα στην έδρα της UEFA στη Νυόν, μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA και της UEFA, των διορισμένων εμπειρογνωμόνων τους στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελου Γραμμένου και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και οι περαιτέρω εξελίξεις.

Ο αυξανόμενος αριθμός των δυσφημιστικών δηλώσεων για το ποδόσφαιρο και τους παράγοντες του αθλήματος στην Ελλάδα, καθώς επίσης και για τους εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους των FIFA και UEFA, αποτελεί μία από τις βασικές ανησυχίες για τους διεθνείς φορείς διακυβέρνησης του ποδοσφαίρου.

Καμία μορφή βίας, λεκτική ή σωματική, δεν είναι ανεκτή και απαιτούνται άμεσες ενέργειες. Τα επόμενα βήματα αξιολογούνται και θα συζητηθούν στο πλαίσιο της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Καθοδήγησης, υπό το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στο γήπεδο Καραϊσκάκη, εμπλέκοντας υψηλόβαθμους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA συζητήθηκε ιδιαίτερα και καταδικάστηκε από όλους. Αναλυτικές αναφορές συντάχθηκαν και θα αξιολογηθούν αναλόγως.

Συζητήθηκαν επίσης ο νέος ελληνικός αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όπως και η πιθανότητα οι επόμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τεθούν υπό την επίβλεψη των διορισμένων εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA (ήτοι πριν λήξει η θητεία τους στην Ελλάδα).

Διάφορες μεταρρυθμίσεις σε σχέση με οικονομικά θέματα και τη γενικότερη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συζητήθηκαν, σε συνέχεια σχετικών επιστολών από τη FIFA και την UEFA. Περαιτέρω ενέργειες αναμένονται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Τέλος, σε ξεχωριστή συνάντηση που οργανώθηκε με την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ και εκπροσώπους των UEFA και FIFA έγινε λεπτομερής ενημέρωση και αξιολόγηση πολυάριθμων θεμάτων που συνδέονται με τις λειτουργίες της ΚΕΔ και τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να ορίζονται για να διαιτητεύουν αγώνες μεταξύ ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος της Super League 2019/20.

Όλες οι πλευρές εξέφρασαν τη διαρκή εμπιστοσύνη τους και την υποστήριξή τους στην ΚΕΔ και καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δυσφημιστικό σχόλιο αναφορικά με τα μέλη της ΚΕΔ, διαιτητές ή τη διαιτησία γενικότερα στην Ελλάδα. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν την υποστήριξη του Υφυπουργού Αθλητισμού ως εκπροσώπου των ελληνικών αρχών σε αυτό το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα.

Ως ομοσπονδία-μέλος των FIFA και UEFA, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των FIFA και UEFA, αλλά πολύ μικρή πρόοδος μπορεί να σημειωθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν παρέχουν τη συναίνεσή τους και δεν επιδείξουν θέληση».

Μοιραστείτε το: