04/08/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 - 13:49

Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας ναυτικός που απήχθη από πειρατές στο Τόγκο

Νεκρό το ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος * Η ανακοίνωση της εταιρείας

Τέλος έλαβε έπειτα από περίπου 40 ημέρες η περιπέτεια του Έλληνα ναυτικού που μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του σε ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο απήχθησαν από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου.

O 20χρονος δόκιμος μηχανικός αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του.

Δυστυχώς, το ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος, υπήκοος Φιλιππίνων, έχασε τη ζωή του, αν και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγω για θάνατο λόγω ασθενείας και όχι λόγω της πειρατείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρία του πετρελαιοφόρου “Elka Aristotle”, που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.

Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους.

Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε.

Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.

Ζητάμε από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Μοιραστείτε το: