03/08/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 - 14:47

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: «Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται»

Ο πρωθυπουργός υπέγραψε σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας με τον πρόεδρο της Σερβίας

Οι άριστες σχέσεις Ελλάδας – Σερβίας επιβεβαιώθηκαν με τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς την Τετάρτη (11/12).

Ο πρωθυπουργός και ο Σέρβος πρόεδρος υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, με τον Μητσοτάκη να τον ευχαριστεί για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Επίσης, τον διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε και σαφές μήνυμα στην Τουρκία για την προκλητική στάση της.

«Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται. Θα επαναλάβω αυτονόητα πράγματα για την συμπεριφορά των εξ ανατολής γειτόνων μας... H ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επιμονής παραβατικότητας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, γιατί αποτελεί προϊόν εθνικής αυτοπεποίθησης που απορρέει: 1ον από το ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο. 2ο διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία οπότε αυτό απαιτηθεί, και 3ον, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται με το μέρος μας στο ζήτημα του άκυρου μνημονίου: Ε.Ε., Ρωσία, Αίγυπτος, Ισραήλ... Η χώρα μας έχει πολλούς και ισχυρούς σύμμαχους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μοιραστείτε το: