03/08/2020
Κόσμος | Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 - 00:06

Απειλεί ο Ερντογάν: «Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της»

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του θα προμηθευτεί ένα νέο γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο

Oξύνει τη ρητορική έντασης η Τουρκία προς τη χώρα μας και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ευθεία απειλή τη Δευτέρα (9/12).

«Η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στο κρατικό δίκτυο TRT Haber, ενώ χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη εκ μέρους της Ελλάδας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι Τουρκία και Λιβύη μπορούν να ξεκινήσουν κοινές επιχειρήσεις εκμετάλλευσης στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την υπογραφή του μεταξύ τους μνημονίου για τα «θαλάσσια σύνορα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Τουρκία πρόκειται να προμηθευτεί ένα νέο γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα μπορεί να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και στη Μαύρη Θάλασσα ή σε διεθνή ύδατα.

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη.

Η Τουρκία θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ. Άλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη» δήλωσε ο Ρ. Ερντογάν.

Μοιραστείτε το: