08/07/2020
Ελλάδα | Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 - 13:32

Δένδιας: «Δεν έχουμε λόγο να παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας»

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ουσιαστικά η Λιβύη εκβιάστηκε για τη συμφωνία

Η Τουρκία διατηρεί την προκλητική στάση της, με την Ελλάδα να μην την αφήνει αναπάντητη.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε την Κυριακή (8/12) λόγο για παιχνίδι από πλευράς της γείτονος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εκβίασε ουσιαστικά τη Λιβύη για τη συμφωνία.

«Η συμφωνία στερείται οποιουδήποτε σοβαρού περιεχομένου, διότι απλώς η Τουρκία και η Λιβύη δεν έχουν σημείο που να συναντώνται οι προς χαρακτηρισμό ΑΟΖ τους.

Η κίνηση της Τουρκίας δεν ήταν μία που δεν είχε προβλεφθεί. Από τον Ιούλιο είχαν γίνει σειρά ενέργειες για να αποτραπεί. Η κυβέρνηση της Τρίπολης εκβιαζόμενη από την Τουρκία υπέγραψε το κείμενο αυτό. Η χώρα μας θα ετοιμάσει σχετική νότα που θα επιδοθεί στον ΟΗΕ και θα λάβει τα μέτρα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου που θα καταδείξουν την κενότητα αυτής της συμφωνίας.

Η θεωρητική στόχευση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας είναι το “μηδέν πρόβλημα στα σύνορά μας”. Η Τουρκία έχει καταφέρει με αυτή την πολιτική να έχει προβλήματα σε όλα τα σύνορά της», είπε στον ΑΝΤ1.

Σχολιάζοντας τη νέα προκλητική ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ. της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε: «Η Τουρκία προσπαθεί να μας οδηγήσει σε κλιμάκωση δηλώσεων και σε όξυνση κλίματος. Συνήθως, αυτά “μυρίζουν” προτεραιότητες της εσωτερικής ατζέντας της Τουρκίας. Εμείς δεν έχουμε λόγο να παίξει το παιχνίδι τους. Η Ελλάδα θα απαντά σοβαρά».

Μοιραστείτε το: