08/08/2020
Κόσμος | Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 - 10:42

Επίθεση Τουρκίας σε Μητσοτάκη: «Η ελληνική ηγεσία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο»

Εκνευρισμός στη γείτονα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία. Τα όσα είπε την Παρασκευή (6/12) ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσαν εκνευρισμό στη γείτονα, που εξαπέλυσε νέα επίθεση στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, χρησιμοποίησε τη γενοκτονία του Πόντου και... θυμήθηκε τον Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, δήλωσε: «Απορρίπτουμε ως αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους εχθρικούς ισχυρισμούς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά της ιστορίας μας.

Αν η ελληνική ηγεσία, που δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τη ρίξαμε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και θέλει να έρθει αντιμέτωπη με την ιστορία, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία καταδίκασε την Ελλάδα να καταβάλει αποζημίωση για τις σφαγές, τις θηριωδίες και τα εγκλήματα πολέμου, που, σύμφωνα με την έκθεση της Διερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών χωρών, διέπραξε ο ελληνικός στρατός εναντίον των Τούρκων κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ανατολίας.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία, όπως έκανε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος, που υπέδειξε υποψήφιο για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας και αγωνιστή κατά του κατοχικού ελληνικού στρατού, να αφήσει στην άκρη την ουτοπική ιδεολογία και να ακολουθήσει τις αρχές της φιλίας και της καλής γειτονίας».

Μοιραστείτε το: