24/09/2020
Ελλάδα | Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 - 21:45

Ο Ερντογάν προκαλεί για το μνημόνιο με τη Λιβύη

«Δεν έχει καμία αξία», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών

Και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει απτόητος να προκαλεί, αναφερόμενος το Σάββατο (7/12) σε νέες του δηλώσεις στο μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη.

«Υπογράψαμε τη συμφωνία με τη Λιβύη και τη στείλαμε στα Ηνωμένα Έθνη. Το παιχνίδι που είχε εγκαθιδρυθεί στη Μεσόγειο χάλασε με αυτή τη συμφωνία. Βλέπουμε την πλευρά των Eλληνοκυπρίων να έρχεται κοντά κατά καιρούς με το Ισραήλ.

Επίσης, η Ελλάδα έκανε μια σκανδαλώδη κίνηση με την απέλαση του Λίβυου πρέσβη. Συγγνώμη, αλλά τι κερδίζει με αυτό; Πρόκειται για σκάνδαλα. Θα διατηρήσουμε την ίδια αποφασιστική στάση στο θέμα της Λιβύης.

Με τη συμφωνία αυτή χτίζεται μια ενδιαφέρουσα γραμμή ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία. Σε αυτή την περιφέρεια, που εμείς αποκαλούμε αποκλειστική οικονομική ζώνη, έχουμε δικαιώματα σαν εγγυήτριες χώρες από το παρελθόν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σε αυτές τις νέες δηλώσεις του Ρ. Ερντογάν υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν έχει καμία αξία το μνημόνιο των Τούρκων με τη Λιβύη, καλώντας την Άγκυρα να σταματήσει επιτέλους να προκαλεί.

«Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το ''μνημόνιο'' που υπέγραψε ο κ. Ερντογάν δεν έχει καμία αξία. Αξία θα είχε η Τουρκία να σταματήσει, επιτέλους, τις προκλητικές ενέργειες και να εργαστεί, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, για την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των λαών της περιοχής», σημειώνει το ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: