04/08/2020
Ελλάδα | Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 - 16:20

Στις χαμηλότερες θέσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Bertelsmann Stiftung η χώρα μας βρίσκεται στην 35η θέση σε σύνολο 41 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ

Στις χαμηλότερες θέσεις σε ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του ανεξάρτητου ιδρύματος Bertelsmann Stiftung.

Συγκεκριμένα, για το 2019, η Ελλάδα βρίσκεται στην 35η θέση ανάμεσα σε 41 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΟΣΑ.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, «παρά τη μείωση της ανεργίας τα τελευταία χρόνια, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα παραμένουν δυσάρεστες ενώ τα ποσοστά ανεργίας στους νέου είναι εξαιρετικά υψηλά».

Επίσης, θίγεται το ζήτημα της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών με το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα να χαρακτηρίζεται πλέον ως μη βιώσιμο. 

To Bertelsmann Stiftung διαμορφώνει το σχετικό ranking παίρνοντας υπόψιν του στοιχεία που αφορούν την πρόληψη της φτώχειας, την αγορά εργασίας, την εκπαίδευση, την υγεία, την καταπολέμηση των διακρίσεων και τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η γειτονική Τουρκία καταλαμβάνει την 40η θέση, ενώ η Κύπρος βρίσκεται αρκετά πιο ψηλά από την Ελλάδα, στην 20η θέση της λίστας.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισλανδία και την πεντάδα απαρτίζουν αποκλειστικά χώρες της βόρειας Ευρώπης (Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία και Σουηδία). 

Μοιραστείτε το: