07/06/2020
Ελλάδα | Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 - 01:29

Κεραμέως: «Προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση»

Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας

Σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2020, όπως είπε τη Δευτέρα (2/12) στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

«Προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης.

Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που της είχε απευθύνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Ενώ για τους διορισμούς στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση σημείωσε: «Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019».

Για το ίδιο θέμα ανέφερε ότι ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ», λέγοντας ενδεικτικά πως έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Μοιραστείτε το: