07/06/2020
Ελλάδα | Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 - 00:18

Τσίπρας: «Θέλουμε ένα κόμμα ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει»

Τι είπε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε τη Δευτέρα (2/12) ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ανοικτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κόμμα «ζωντανό, λαϊκό, μαζικό και έτοιμο να κυβερνήσει», προσθέτοντας ότι «εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Στρέφοντας τα βέλη του κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε μια κυβέρνηση της πολιτικής εξαπάτησης, της ψεύτικης αριστείας και της πελατειακής δοσοληψίας», ενώ αναφερόμενος στη μεσαία τάξη σχολίασε ότι η Ν.Δ. έκανε σημαία της τις ελαφρύνσεις σε αυτή και «αντί για ελαφρύνσεις βλέπουμε επιβαρύνσεις και στοχευμένες πολιτικές εξυπηρετήσεις μεγάλων συμφερόντων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το προσφυγικό-μεταναστευτικό επανέλαβε ότι «στο μόνο θέμα που δεν τους αφήσαμε στρωμένο έδειξαν πόσο ανέτοιμοι ήταν και πόσο ανίκανοι είναι. Ήρθαν χωρίς σχέδιο και είναι εγκλωβισμένοι στην προεκλογική ρητορική τους.

Αφήσαμε 5.500 ανθρώπους στη Μόρια και τώρα έχουν φτάσει τις 15.000. Τα έκαναν θάλασσα. Κατάργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έδιωξαν τους ανθρώπους της αστυνομίας που ήξεραν το πρόβλημα και ανέθεσαν το σοβαρότερο ζήτημα της χώρας σε έναν υφυπουργό και πρώην στρατηγό. Αυτό είναι μνημείο ανικανότητας της κυβέρνησης».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «στη Ν.Δ. έπαιξαν με τις ευαίσθητες χορδές της ελληνικής κοινωνίας και προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα σε μοχλό για να κερδίσουν τις εκλογές.

Λαϊκισμός είναι εν γνώση σου να αλλάζεις την πάγια θέση σου προκειμένου να πλήξεις τον αντίπαλο, υιοθετώντας μια ακραία ρητορική, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία και μετά να λες ότι τώρα που κυβερνάμε θα τηρήσουμε και θα τιμήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς δώσαμε ζωτικό χώρο στην Ελλάδα με την εν λόγω συμφωνία γιατί σταθεροποιήσαμε τα βόρεια σύνορά μας κάνοντας φιλική τη γειτονική χώρα και γιατί τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά. Αναβαθμίσαμε τη γεωπολιτική δυναμική της Ελλάδας».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τόνισε: «Ανοίγουμε στην κοινωνία για να μπολιάσουμε τις σκέψεις μας με τις σκέψεις της μεγάλης πλειοψηφίας που μας στήριξε στις δύσκολες στιγμές. Θέλουμε να γίνεται συμμέτοχοι και συνδημιουργοί.

Σας καλώ να ενταχθείτε σε αυτή τη νέα προσπάθεια, κατά την οποία δεν θα υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς».

Μοιραστείτε το: