24/11/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 - 21:20

Το Εφετείο μπαίνει μπροστά για την υπόθεση Νovartis

Θα επιλεγούν εφέτες ανακριτές, ώστε να υπάρξει η επιτάχυνση των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση και η πλήρης διαλεύκανση

Στις 12 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών, ώστε να επιλέξει τους εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν το σύνολο των ερευνών για την υπόθεση της Novartis ύστερα από αίτημα που κατέθεσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών αποφάσισε ο προϊστάμενος του Εφετείου Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος και στόχος είναι να υπάρξει η επιτάχυνση των ερευνών προς κάθε κατεύθυνση και η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.

Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι με τον ορισμό εφέτη ανακριτή η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που ελέγχεται ήδη πειθαρχικά και ποινικά για τους χειρισμούς της αναφορικά με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων, θα παραδώσει τις δικογραφίες που έχει ακόμα ανοικτές για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως και αυτές για στελέχη της Novartis αλλά και για γιατρούς.

Το Εφετείο θα αναλάβει και την υπόθεση του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διώκεται για δωροδοκία, όπως και την έρευνα για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Νοvartis Κωνσταντίνο Φρουζή, που διώκεται ποινικά, αλλά και για άλλους για τους οποίους έχει ασκηθεί δίωξη.

Μοιραστείτε το: