02/06/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 - 20:11

Ο Πάσσαρης θέλει να καταδικαστεί για όσα έκανε, αλλά όχι για όσα δεν έκανε...

Επιμένει να γυρίσει στην Ελλάδα ο διαβόητος κακοποιός * Άρχισε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο

Το αίτημά του να έρθει στη χώρα μας και να λογοδοτήσει για τις πράξεις του σε Έλληνες δικαστές επανέλαβε, μέσω του συνηγόρου του, ο Κώστας Πάσσαρης.

Η δίκη του διαβόητου κακοποιού, που είναι φυλακισμένος στη Ρουμανία, σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τη Δευτέρα (2/12) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο σχετικά με επτά απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστείες και ο συνήγορός του ανέφερε τα εξής: «Το Εφετείο που ερευνά την υπόθεση Πάσσαρη ξεκινά χωρίς να είναι ο ίδιος παρών, μολονότι το επιθυμούσε. Αυτό οφείλεται στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των ελληνικών και των ρουμανικών αρχών.

Αυτό που ο ίδιος επιθυμεί είναι να του αποδοθούν ευθύνες μόνο γι' αυτά που έχει κάνει. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είπε ότι ήθελε να είναι παρών για να παραδεχθεί αυτά που έκανε, να κοιτάξει τους ανθρώπους που έβλαψε στα μάτια, να τους ζητήσει συγγνώμη και να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του.

Αυτό που λέει ο Πάσσαρης είναι: "καταδικάστε με για αυτά που έκανα. Είναι ηθικό να καταδικαστώ. Όχι όμως για αυτά που δεν έκανα"».

Από την πλευρά του, ένας από τους αστυνομικούς που είχε τραυματιστεί από πυρά σε συμπλοκή με τον Κ. Πάσσαρη στην Πλατεία Βάθης, είπε στο δικαστήριο: «Θέλαμε να κάνουμε έλεγχο σε μία bmw που κινείτο ύποπτα. Καλέσαμε ενισχύσεις. Όταν πλησιάσαμε το αυτοκίνητο ο οδηγός (Πάσσαρης) μου είπε "μη φωνάζεις, δεν είμαι εγκληματίας" και αμέσως άνοιξε την πόρτα κι έριχνε με το όπλο εναντίον μας. Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Οι σφαίρες με βρήκαν στον ώμο. Από το χτύπημα, έχω κάνει έξι χειρουργεία και το χέρι μου είναι σε παράλυση».

Ενώ ένας δεύτερος αστυνομικός, που επίσης είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή, ανέφερε: «Κάναμε σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Ο Πάσσαρης μας έλεγε "σας παρακαλούμε, είμαστε καλά παιδιά, δεν έχουμε κάνει τίποτα". Την ώρα που έλεγε αυτά, ακούω τον συνάδελφό μου να φωνάζει "όπλο". Είχε δει τον συνοδηγό του Πάσσαρη να βγάζει όπλο. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έπεσαν 130 σφαίρες».

O δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Αναγνωστάκης, είπε: «Είναι προσποίηση που θέλουν να έρθουν να δικαστούν. Ζητούν αναβολές για να πάει πίσω η υπόθεση, να τελειώσει η ποινή στις ρουμανικές αρχές να φύγει από εκεί και να έρθει εδώ με την ομπρέλα της παραγραφής που θα υπάρχει και θα κυκλοφορεί ελεύθερος».

Και η αδελφή του δολοφονηθέντος αστυνομικού Δ. Αλεβιζόπουλου δήλωσε: «Θέλω να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση, να τελειώνουμε πια. Δεν μπορούμε άλλο. Έχουμε βγει από τα όριά μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε».

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 Δεκεμβρίου.

Μοιραστείτε το: