05/06/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 - 14:27

Παύση της ποινικής δίωξης στον Γεωργιάδη για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Λόγω παραγραφής * «Κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ», δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ.

Τη... γλίτωσε λόγω παραγραφής. Τη Δευτέρα (2/12) έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος του Nίκου Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων που φέρεται να τελέστηκε στη Μολδαβία.

Πρωτόδικα, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, έχοντας κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Παρόλα αυτά, του χορήγησε  αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του.

Σύμφωνα με τις διατάξεις, όμως, του νέου ποινικού κώδικα, το αδίκημά του παραγράφηκε, αφού πλέον ο χρόνος παραγραφής συντομεύει υπάγοντας και αυτά τα αδικήματα στο κοινό πλαίσιο παραγραφής.

Η εισαγγελική λειτουργός, μάλιστα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την εξέλιξη, σημειώνοντας: «Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα  πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει, όλα τα πλημμελήματα  ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων».

Από την πλευρά του, ο Γεωργιάδης είπε ότι «με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε -με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ».

Μοιραστείτε το: