06/06/2020
Κόσμος | Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 - 01:49

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο

Ανέλαβε την ευθύνη η τζιχαντιστική οργάνωση

Tρομοκρατική ενέργεια ήταν η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι σε κατοίκους του Λονδίνου την Παρασκευή (29/11), όπως προκύπτει από την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς Ισλαμικού Κράτους το Σάββατο (30/11).

Οπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο της οργάνωσης Amaq, η επίθεση διεξήχθη από έναν από τους μαχητές της και στο πλαίσιο του να στοχοθετούνται χώρες που μετέχουν στον συνασπισμό, ο οποίος πολεμά την τζιχαντιστική οργάνωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης, που λεγόταν Ουσμάν Καν κι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, είχε συντάξει επιστολή-σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ITV-με την οποία ζητούσε να συμμετάσχει σε μαθήματα που θα βοηθούσαν στην «αποριζοσπαστικοποίησή του» από το Ισλάμ.

Έγραφε σχετικά ότι θέλει να αποδείξει στις αρχές, στην οικογένεια και στην κοινωνία πως δεν υιοθετεί τις απόψεις που είχε πριν από παλαιότερη σύλληψή του και ότι μπορεί να αποδείξει πως τότε ήταν ανώριμος. «Τώρα είμαι περισσότερο ώριμος και θέλω να ζήσω τη ζωή μου σαν καλός μουσουλμάνος και σαν καλός πολίτης της Βρετανίας» έγραφε.

Είχε καταδικαστεί το 2012 για τρομοκρατική δράση και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους τον Δεκέμβριο του 2018, εξακολουθώντας να φορά το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης.

Μοιραστείτε το: