08/08/2020
Γυναικείο ποδόσφαιρο | Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 - 12:04

Δίπλα στην Εθνική η γυναικεία ομάδα προσφύγων

Οι παίκτριες της Hestia FC παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα με τη Φινλανδία

Μερικές πολύ ιδιαίτερες γυναίκες ήταν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για το ματς της Εθνικής μας με τη Φινλανδία.

Έπειτα από πρόσκληση της ΕΠΟ, το παρών έδωσαν οι παίκτριες της πρώτης γυναικείας ομάδας προσφύγων στην Ελλάδα, της Hestia FC.

Η δράση έρχεται στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος της Ομοσπονδίας «Στο ίδιο γήπεδο/Same Field», μέρος του αναπτυξιακού πλάνου «Μπάλα Παντού».

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Παίκτριες της πρώτης γυναικείας ομάδας προσφύγων στην Ελλάδα, της Hestia FC, παρακολούθησαν από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ τον νικηφόρο αγώνα της Εθνικής με την Φινλανδία, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πολλές εξ αυτών, που συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρακολούθησαν για πρώτη φορά επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα, έζησαν πρωτόγνωρη εμπειρία, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έζησαν με ένταση και ενθουσιασμό τις προσπάθειες των διεθνών μας και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη της «γαλανόλευκης».

Η δράση εντασσόταν στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Στο ίδιο γήπεδο/Same Field», το οποίο αποτελεί μέρος του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού», υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης και έχει ως κεντρικό στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών συμμετοχής στο άθλημα για όλους και την ένταξη στην ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα ευαίσθητων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για την σεζόν 2019-2020 έχει προγραμματιστεί μια σειρά κοινών δράσεων ΕΠΟ- Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τη συμμετοχή της Hestia FC σε κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις της Ομοσπονδίας».

Μοιραστείτε το: