16/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019 - 22:27

Μπερνς: «Ο Τραμπ δεν πρόκειται να στηρίξει την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Σε μία δήλωση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, προχώρησε ο διπλωμάτης και πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας

Μία δήλωση που προκαλεί… ανησυχία στους διπλωματικούς κύκλους Ελλάδας και ΗΠΑ έκανε την Τρίτη (19/11) ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς.

Ειδικότερα, στο περιθώριο του συνεδρίου Delphi Forum που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, υποστήριξε πως εάν η Τουρκία αποφασίσει να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον της Ελλάδας, η χώρα μας δεν θα λάβει καμία βοήθεια από την κυβέρνηση Τραμπ.

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον Πρόεδρο Τραμπ» ήταν τα λόγια του.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος», αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αν προκληθεί πολεμική κρίση θα την δημιουργήσει η Τουρκία.

Μοιραστείτε το: