02/07/2020
Κόσμος | Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 - 21:33

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί διαδηλωτές για χρήση πραγματικών σφαιρών!

Σε περίπτωση που οι «ταραξίες» χρησιμοποιήσουν ξανά «φονικά όπλα» και προβούν σε πράξεις βίας

Σκληραίνει τη στάση της η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σχετικά με τις επιθέσεις που δέχονται αστυνομικοί από διαδηλωτές, μετά την έναρξη της κρίσης πριν από περίπου έξι μήνες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λούις Λάου, σε βίντεο που αναρτήθηκε ζωντανά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, προειδοποίησε πως σε «περίπτωση που οι διαδηλωτές συνεχίσουν τόσο επικίνδυνες ενέργειες, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την χρήση περιορισμένης βίας, περιλαμβανομένων πραγματικών πυρών».

Αυτή είναι η πρώτη τόσο σοβαρή προειδοποίηση από την αστυνομία, καθώς την Κυριακή (17/11) επικράτησε χάος έξω από το Πολυτεχνείο, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν κοκτέιλ μολότοφ στους αστυνομικούς.

Επιπρόσθετα, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζήτησε από τους «ταραξίες», όπως τους αποκάλεσε, να σταματήσουν τη χρήση φονικών όπλων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, ξεκαθαρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι αστυνομικοί θα απαντήσουν με ωμή βία και χρήση πραγματικών σφαιρών.

Να σημειωθεί πως στα επεισόδια της Κυριακής, ένας διαδηλωτής σε πανεπιστημιούπολη του Χονγκ Κονγκ, η οποία έχει γίνει η βάση οπισθοφυλακής του κινήματος για τη δημοκρατία, τραυμάτισε με βέλος έναν αστυνομικό.

Μοιραστείτε το: