13/07/2020
ΑΕΛ | Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 - 18:06

Koύγιας: «Πρόεδρος στην ΕΠΟ, αν ήθελαν Σαββίδης, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος»

Ενδιαφέρεται ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ να πάρει το πόστο και αμισθί

Πρόθυμος να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ είναι ο Αλέξης Κούγιας, αρκεί να τον στηρίξουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Αυτό δήλωσε την Παρασκευή (15/11) ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, μιλώντας στο Metropolis 95,5, για να αναφέρει σχετικά: «Καλό θα ήταν αλλά θα πρέπει να αφήσω μια δουλειά που έχει 20 εργαζόμενους δικηγόρους και συγχρόνως να το αποφασίσουν ο Σαββίδης, ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος. Αν το αποφασίσουν, μου αρκεί ένα εξάμηνο για να τα φτιάξω όλα. Σας το λέω ευθέως, με αυτές τις προϋποθέσεις ενδιαφέρομαι, αν και πρόκειται για μεγάλη θυσία γιατί αγαπώ πολύ το λειτούργημά μου, δεν μπορώ να το στερηθώ. Αλλά αφού τα καταφέρνει ο κ. Γραμμένος που έρχεται μία φορά την εβδομάδα στην Αθήνα, να διοικεί την ΕΠΟ, εγώ θα μπορούσα να είμαι κάθε μέρα εκεί μετά τα δικαστήρια.

Μου αρκεί ο χρόνος. Αν υπήρχε και μια σημαντική μέρα που θα μπορούσα να αντικατασταθώ κάπου, θα μπορούσα να το κάνω. Αλλά, πρώτον, το πρόβλημα είναι η δουλειά μου και δεύτερον ότι θα ήθελα να υπάρχει παμψηφία, αν οι τέσσερις το αποφασίσουν. Αν και δε με στεναχωρεί καθόλου αν δεν θέλει ο Μελισσανίδης. Από τα 14 μου χρόνια που υπέγραψα το πρώτο μου δελτίο, έχω παθολογική αγάπη για το ποδόσφαιρο. Αλλά η διαφορά είναι ότι εγώ δεν έκανα ποτέ καμιά βρωμιά.

Ό,τι έκανα ήταν πάντα καθαρό και για το καλό του ποδοσφαίρου. Ακόμα και οι διαμαρτυρίες μου, για τις οποίες έχω πληρώσει 800.000 ευρώ σε πρόστιμα στην ΕΠΟ. Όλη μου τη ζωή είμαι χορηγός του ποδοσφαίρου. Έχω δώσει 325 εκατομμύρια δραχμές στα 10 χρόνια που ήμουν πρόεδρος στον Άρη Πετρούπολης».

Ενώ για το αν θα αναλάμβανε αμισθί, δήλωσε: «Το συζητάτε; Ντρέπομαι και μόνο να το σκεφτώ. Ο μισθός που ζήτησε να παίρνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο δικός μου μισθός σε ένα μονομελές. Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κονωνικό γεγονός. Απλώς δεν το έχει αντιληφθεί κανείς στην Ελλάδα, ούτε καν η πολιτεία. Αν συνειδητοποιούσαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Βγάλτε το ποδόσφαιρο από τη ζωή μας για δύο μήνες ή και ακόμα και με την προοπτική να μην ξαναμπεί στη ζωή μας. Θα υπάρξει κατάθλιψη, θα αλλάξει ο τρόπος ζωής μας».

Επίσης, είπε:

Για το ότι έχει καλές σχέσεις με όλους, πλην του Δημήτρη Μελισσανίδη: «Δικό τους θέμα είναι. Τους ξέρω όλους, τι κάνουνε. Αν θέλουν να είναι καθαρό το πρωτάθλημα και μου έλεγαν “εν λευκώ αποφάσισε τι θα κάνεις με το ποδόσφαιρο” - όχι μόνο με τη Super League 1 αλλά και για τα άλλα πρωταθλήματα - επειδή ξέρω τι γίνεται, θα μπορούσα πραγματικά να το δεχτώ. Όμως το βλέπω αδύνατο. Κανείς δεν το θέλει πραγματικά».

Για την πιθανότητα αλλαγής στη διοίκηση της ΕΠΟ πριν από τις προκαθορισμένες εκλογές και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος: «Τι να σας πω. Έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, σε κάθε σκέψη χωράει καχυποψία».

Μοιραστείτε το: