08/08/2020
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ | Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 - 19:43

Απόλλων Σμύρνης: Μόνη λύση πλέον τα δικαστήρια με ΕΡΤ!

Στα αγωνιστικά, όλοι «μέσα» εκτός του Κυριακίδη εν όψει Πλατανιά...

Οι 11 από τις 12 ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 εισπράττουν την πρώτη δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο τους με την ΕΡΤ και μάλιστα «ζεσταίνονται» για τα καλά με την καταβολή του 35% των χρημάτων… Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι η μόνη ΠΑΕ, που είχε «εγγυημένα» έσοδα (όρο που χρησιμοποιούσε όταν πρότεινε την αναδιάρθρωση ο πρώην πλέον υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης) από τη Δημόσια Τηλεόραση έμεινε εν τέλει στην… απέξω! Ο λόγος για τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος αν και είχε υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την ΕΡΤ, η τελευταία μονομερώς το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Έτσι, καθώς η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν συμφώνησε να μπει στο… σωρό χωρίς καν να γίνει κάποια διαπραγμάτευση μαζί της είναι η μόνη ομάδα της SL2, που έμεινε χωρίς τηλεοπτική στέγη και φυσικά έσοδα!

Δηλαδή εκεί, που ήταν η προνομιούχους (προβλεπόταν να εισπράξει τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της δεύτερης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας) έγινε η πλέον υποβαθμισμένη. Χαμένη και μάλιστα πολλαπλώς αν συνυπολογιστεί ότι απώλεσε και μια σειρά από χορηγίες, που θα είχε από την προβολή της στην τηλεόραση. Κάποιοι μέσα από τον Απόλλωνα μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η ζημιά συνολικά φτάνει τα 3.000.000 ευρώ!

Ως εκ τούτου, το λαϊκό «και κερατάς και δαρμένος…», μάλλον ταιριάζει ως παραλληλισμός εν προκειμένω για να δοθεί το μέγεθος της χασούρας.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα φαίνεται ότι η μόνη διέξοδος πια για την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης είναι η προσφυγή της στη Δικαιοσύνη. Κοινώς να πάει η ομάδα στα δικαστήρια την ΕΡΤ με την ελπίδα ότι εκεί θα δικαιωθεί για να εισπράξει έστω τα συμφωνηθέντα με υπογραφές από την προηγούμενη σεζόν. Εξέλιξη, που αναμένεται να προκύψει αργά ή γρήγορα ως φυσικό επακόλουθο όσων προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες...

Από εκεί και πέρα, πάντως, ο Απόλλων Σμύρνης «βλέπει» χωρίς να μπορεί να αντιδράσει πως αν και η ΕΡΤ δεν τον… θέλει, εντούτοις των συγκαταλέγει ως τον πλέον εμπορικό – βαρύ όνομα – ισχυρό – φαβορί ανόδου ώστε και στα δύο εκτός έδρας ματς του να τον καλύπτει τηλεοπτικά. Οξύμωρο, αλλά αδιαμφισβήτητο γεγονός, αφού η ΕΡΤ (και κάθε κανάλι αντιστοίχως) στα τηλεοπτικά συμβόλαια «πληρώνει» τη γηπεδούχο ομάδα και όχι τη φιλοξενούμενοι.

Ευχάριστα νέα για τον Νίκο Παπαδόπουλο

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι τα νέα, πάντως, είναι καλά για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είδε με ικανοποίηση στην προπόνηση της Πέμπτης (14/11) όλους τους ποδοσφαιριστές να μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς με εξαίρεση τον τραυματία Παύλου Κυριακίδη. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι τόσο ο Θανάσης Καραγκούνης όσο και ο Διαμαντής Χουχούμης ξεπέρασαν τα ιατρικά θέματα τους. Έτσι αμφότεροι υπολογίζονται από τον έμπειρο κόουτς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» για το κυριακάτικο (17/11) ματς με τον Πλατανιά στα Περιβόλια στην 5η αγωνιστική της SL2.

Μοιραστείτε το: