08/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 - 18:52

Χαρίτσης: «Ανεύθυνη και επικίνδυνη η στάση της κυβέρνησης»

«Βέλη» του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία

Ευθεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε την Τρίτη (12/11) ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παίρνοντας αφορμή από δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Χαρίτσης σχολίασε ότι «καταδεικνύουν τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης που οδηγούν στον αυταρχικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών. Αποκαλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες "μπαχαλάκηδες", απαξιώνοντας έτσι τους εκατοντάδες νέους ανθρώπους που διεκδίκησαν χτες το αυτονόητο -ένα ανοιχτό πανεπιστήμιο, δίχως λουκέτα και αποκλεισμούς».

Πρόσθεσε δε ότι «Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια, χαρακτηρίζοντάς τα "άσυλα ανομίας και παρανομίας"», κάνοντας λόγο για «συστηματική συκοφαντία που στρέφεται εναντίον της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, του έργου και της προσφοράς των ελληνικών πανεπιστημίων, με μοναδικό σκοπό την αλλοίωση του δημόσιου χαρακτήρα τους».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Ηκυβέρνηση οξύνει το κλίμα σε βαθμό που κανείς απορεί», θέτοντας το ερώτημα: «Που αλήθεια αποσκοπεί η Νέα Δημοκρατία;».

Τέλος, σημείωσε ότι «Η προσπάθειά της να εκτρέψει τη δημόσια συζήτηση από την πρωτοφανή ανεπάρκειά της στο προσφυγικό, με ενέργειες βίας και καταστολής, είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη»

Μοιραστείτε το: