08/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 - 22:24

Δεν… προσκύνησε τον πρόεδρο του Ιβάν και «επιτέθηκαν» σε Λεουτσάκο!

Η στήριξη του επικεφαλής της Σούπερ Λίγκας 2 - Football League στο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη δεν άρεσε σε ΜΜΕ του αφεντικού του ΠΑΟΚ * Δεκτός επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή ο αθλητικός νόμος

Απίστευτες καταστάσεις και προπαγάνδα στο φουλ από τους μετρ του είδους... Θύμα σφοδρής επίθεσης από ΜΜΕ συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη έπεσε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 2 - Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος τη Δευτέρα (11/11) με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ο επικεφαλής της δεύτερης και της τρίτης επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας βρέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης των φορέων και «πλήρωσε» το γεγονός ότι διαφοροποίησε τη στάση του από την ΕΠΟ και τον πρόεδρο της Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος στηρίχθηκε ανοιχτά από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Το «λάθος» του Λεουτσάκου ήταν να ταχθεί στο πλευρό των αλλαγών που προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης… Έτσι, οι ειδικοί της προπαγάνδας παραποίησαν την τοποθέτηση του υποστηρίζοντας πως τάχα παραδέχθηκε ότι η Σούπερ Λίγκα 2 και η Football Leauge είναι «στημένες»!

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Λεουτσάκος μίλησε γενικά για το ποδόσφαιρο και τις αλλαγές του νέου αθλητικού νόμου που βοηθούν στην πάταξη του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων και όχι σε σχέση με τις δύο κατηγορίας, στις οποίες είναι επικεφαλής. Συγκεκριμένα, τα πρακτικά της Βουλής τον δικαιώνουν στο 100% και κόντρα στον… κιτρινισμό των ΜΜΕ που ταυτίζονται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Αναλυτικά είπε: «Στο πιο βασικό που συμφωνούμε και θέλουμε να παρθούν άμεσα μέτρα είναι στο θέμα των χειραγωγουμένων. Είναι ένα θέμα που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ένα θέμα που οι ομάδες μέσα από αυτό το κομμάτι προσπαθούν να βρουν μια βιωσιμότητα και το οποίο καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Είμαστε σύμφωνοι με το νομοσχέδιο και με τις κινήσεις του κ. Υπουργού και θα είμαστε δίπλα του για οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη χρειαστεί από μας. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπληροφόρηση, η λάσπη και η πρόκληση εντυπώσεων λειτούργησε ξανά από τα γνωστά κέντρα με θύμα αυτή τη φορά τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας 2 – Football League. Το… σανό, ωστόσο, δεν το τρώνε άπαντες…

Να σημειωθεί τέλος, ότι το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. «Ναι» ψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, «όχι» ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν εν όψει της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δ. Δ.

Μοιραστείτε το: