08/05/2024
Πρωτάθλημα | Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 - 20:57

Είχε γίνει και το 2017…

Τότε η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 με τον Ολυμπιακό, τώρα είδε την άλλη πλευρά του νομίσματος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Στις νίκες στα ντέρμπι επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (10/11) ο Παναθηναϊκός με το 3-2 απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι «πράσινοι» ήταν συγκλονιστικοί και έφτασαν στη νίκη απέναντι στην «Ένωση» η οποία προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάρει τελικά ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Μία συγκλονιστική ανατροπή για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε νίκη σε ντέρμπι μετά τις 28 Οκτωβρίου 2017 και το 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Η εξέλιξη του ντέρμπι στην Καλογρέζα, θύμισε έντονα το προ διετίας ματς, στο ίδιο γήπεδο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Τότε η ΑΕΚ ανέτρεψε το εις βάρος της 0-2 με τους Πειραιώτες, τώρα είδε την άλλη όψη του νομίσματος, χάνοντας η ίδια το υπέρ της 2-0 με τους «πράσινους».

Ήταν 24 Σεπτεμβρίου 2017 όταν για την 5η αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό έχοντας 10 βαθμούς έναντι 8 των Πειραιωτών. Η «Ένωση» έψαχνε τη νίκη που θα της έδινε αέρα πέντε βαθμών από τον τότε πρωταθλητή, ο οποίος με νίκη θα επέστρεφε στην κορυφή.

Ο τότε τεχνικός του Ολυμπιακού Μπέσνικ Χάσι «έπαιζε» την ύπαρξή του στον πάγκο των Πειραιωτών οι οποίοι προηγήθηκαν στο 22’ με τον Μάριν, ενώ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έκαναν και το 0-2 με τον Οφόε, δείχνοντας ότι θα κάνουν μεγάλο «διπλό» και ο Κοσοβάρος προπονητής θα παρέμενε στη θέση του.

Όμως ο νυν παίκτης των Πειραιωτών, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έμελλε να κρίνει το ματς. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μείωσε σε 1-2 στο 64’ και με ένα εκπληκτικό φάουλ στο 80’ που δεν μπορούσε να αποκρούσει ο Καπίνο έκανε το 2-2 δείχνοντας… ανατροπή. Αυτή ολοκληρώθηκε στο 89’ με το τέρμα του Μάνταλου για το τελικό 3-2.

Για την ιστορία ο Χάσι αποτέλεσε παρελθόν μετά από αυτό το ματς, ενώ η ΑΕΚ στο φινάλε επέστρεψε και πάλι στην κορυφή μετά από 24 χρόνια.

Τώρα οι «κιτρινόμαυροι» είδαν την αρνητική πλευρά καθώς προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο, με ένα εκπληκτικό γκολ του Μπακάκη στο 18’ και με προβολή του Ολιβέιρα στο 37’, έχοντας και δοκάρι με τον δεύτερο στο 52’ για το 0-3.

Και αφού δεν έγινε 0-3, έγινε…. ανατροπή. Ο Μακέντα με διαγώνιο σουτ στο 67’ έκανε το 1-2 και τρία λεπτά μετά ο Περέα από κοντά πέτυχε το 2-2. Η… επανάληψη του προ διετίας ντέρμπι ολοκληρώθηκε στο 88’ με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Μπάρκας για το 3-2 και τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού.

Θέλετε και άλλα; Και τα έξι γκολ της ανατροπής σημειώθηκαν στην ίδια εστία του γηπέδου της Καλογρέζας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

Μοιραστείτε το: