05/06/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 - 19:02

Πήγαν κανονικά Πολάκης και Τζανακόπουλος και αναβολή στη συνεδρίαση της προανακριτικής

Μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη (12/11) * Τι ζήτησαν για την υπόθεση Νovartis oι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ.

Αναβολή για την ερχόμενη Τρίτη (12/11) πήρε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης (7/11) συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής, που διευρευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Νοvartis.

Και τούτο διότι, όπως αναμενόταν, το «παρών» έδωσαν κανονικά από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ οι Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, αν και μέσω ψηφοφορίας είχε προκύψει η εξαίρεση των δύο βουλευτών από τη σύνθεση της επιτροπής.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν ότι αποχωρούν από την αίθουσα με το σκεπτικό ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και η διαδικασία θα έπασχε από ακυρότητα, συνεπώς η συνεδρίαση μετατέθηκε για την Τρίτη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζήτησαν με επιστολή τους προς το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής να διαβιβαστούν στη Βουλή:

A) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με τις αρχές των ΗΠΑ.

B) Tο σύνολο της αλληλογραφίας και των σχετικών εγγράφων που έχει ανταλλάξει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, συμπεριλαμβανομένων και των διαβιβαστικών εγγράφων,

Γ) Aκριβές αντίγραφο του πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διφθοράς σε σχέση με την ερευνώμενη υπόθεση Novartis,

Δ) Tο σύνολο των ανώνυμων επιστολών και καταγγελιών που έχουν διαβιβαστεί κατά την τελευταία πενταετία από το υπουργείο Δικαιοσύνης στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μοιραστείτε το: