20/01/2020
Κόσμος | Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 - 02:06

Πέντε νεκροί μετανάστες από ναυάγιο στα ανοιχτά της Ισπανίας

Άλλοι έξι αγνοούνται, δε δόθηκαν τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα

Στην ανακοίνωση πως πέντε μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν στα ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε, προχώρησαν την Τετάρτη (6/11) οι ισπανικές αρχές.

Η τοπική διοίκηση του Λανθαρότε εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως στο αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων στ΄ ανοιχτά του Μαρόκου, «οι πυροσβέστες μπόρεσαν να βρουν πέντε πτώματα, παρά τις δυσκολίες λόγω της θαλασσοταραχής, η οποία ήταν και η αιτία της ανατροπής του σκάφους».

Πέντε άνθρωποι διασώθηκαν στο σαπιοκάραβο, το οποίο πιθανόν μετέφερε 15 μετανάστες συνολικά, δήλωσε στο δημόσιο δίκτυο TVE ο Ισίντορο Μπλάνκο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε.

«Έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι», είπε υπογραμμίζοντας ότι ο ωκεανός είναι «επικίνδυνος» αυτήν την περίοδο, «με κύματα τριών και τεσσάρων μέτρων».

Οι διασωθέντες εξήγησαν ότι είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. Καμιά πληροφορία δε δόθηκε για τη χώρα καταγωγής τους ή την ταυτότητά τους.

Μοιραστείτε το: