Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» απέκλεισε τη Βουλιαγμένη με 5-6 * Με καταιγιστική εμφάνιση οι Πειραιώτες, 2-19 τον Ν.Ο. Πατρών * Νίκη 20-7 και για τον «Δικέφαλο του Βορρά» κόντρα στην ΠΕΚΕ Βροντάδου * Η ταυτότητα της Α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (6/11) η Α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο πόλο Ανδρών.
Πρώτη χρονικά ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στη Β’ φάση ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα του Ν.Ο. Πατρών με 2-19, με τον Σκουμπάκη να ξεχωρίζει με 5 τέρματα.
Πλέον, οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Παρασκευής (8/11. 20.00 ώρα Ελλάδας) με τη Σόλνοκ στην Ουγγαρία, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, πήρε μία εξίσου εύκολη πρόκριση στη Β’ Φάση, επικρατώντας της ΠΕΚΕ Βροντάδου με το ευρύ 20-7.
Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έδειξε για μία ακόμη φορά τη χαμηλή δυναμικότητα του, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο με 12-5.
Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η μεγάλη πρόκριση του Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος επιβλήθηκε με 5-6 της Βουλιαγμένης στο Λαιμό.
Μάλιστα, αυτό το «διπλό» είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον Απόλλωνα, καθώς ήταν το πρώτο στην έδρα της Βουλιαγμένης και συνδυάστηκε με μία μεγάλη πρόκριση.
Τέλος, ο «Αυτοκράτορας» Εθνικός κατέβαλε δύσκολα την αντίσταση της αξιόμαχης και πρωτάρας ΑΕΚ με 8-9 και εξασφάλισε με τη σειρά του το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Οι 9 νικήτριες ομάδες προκρίνονται στη Β' φάση (29 Ιανουαρίου), η κλήρωση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου (11.00) στα γραφεία της ΚΟΕ.
Τα αποτελέσματα:
ΝΟ Πατρών - Ολυμπιακός 2-19
ΠΑΟΚ - ΠΕΚΕ 20-7
ΝΟ Βουλιαγμένης - Απόλλων Σμύρνης 5-6
Παλαιό Φάληρο 11-4
ΝΟ Χανίων - ΝΟ Χίου 13-11
ΓΣ Περιστερίου - ΑΝΟ Γλυφάδας 14-7
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 12-5
ΑΕΚ – Εθνικός 8-9
Υδραϊκός - ΑΕ Χαϊδαρίου 14-7