03/06/2020
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 - 23:42

«Ladies and gentlemen»... τέλος από τα αγγλικά θέατρα

Η φράση καταργείται για να μην αποκλείονται οι άνθρωποι που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχωρούν τα αγγλικά θέατρα. Η Ένωση Ηθοποιών «Equity» εισηγήθηκε την κατάργηση της φράσης «ladies and gentlemen» που χρησιμοποιείται συχνά, προκειμένου, π.χ., να ενημερώσει τους θεατές να καθίσουν στις θέσεις τους, ώστε να μην αποκλείονται οι άνθρωποι που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρας ή γυναίκα, αλλά ως «non-binary».

Επίσης γενικότερα η Ένωση καλεί σε μη χρήση ανάλογων φράσεων, ενώ σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να γίνονται κοπλιμέντα στους ηθοποιούς που σχετίζονται με το φύλο τους.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου θα εξαλείψει την επίμαχη φράση ενώ η Royal Shakespeare Company έχει σκοπό να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για να καλωσορίσει και να υποστηρίξει τους trans και ανθρώπους των οποίων το φύλο είναι ασαφές.

Μάλιστα, η Νίκα Μπερνς, συνιδιοκτήτρια του Nimax Theatre, είπε σχετικά: «Το θέατρο είναι μια εμπειρία που μοιράζεσαι και επικοινωνείς σε μια κοινή αίθουσα και αυτό που θέλουμε είναι να ευχαριστήσουμε το κοινό μας και να τους χαρίσουμε ένα ωραίο βράδυ. Δεν θέλουμε να νιώσει κανείς προσβεβλημένος ή ενοχλημένος».

Μοιραστείτε το: