04/08/2020
ΠΑΟΚ | Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 - 17:08

Αδαμίδης: «Το 2016 είχε βρεθεί κοινή φόρμουλα με τον ΠΑΟΚ για το Καυτανζόγλειο»

Ο πρώην σύμβουλος της ΓΓΑ  μεταξύ άλλων μίλησε για τις συναντήσεις με τον «Δικέφαλο» για τη μετακόμιση της έδρας του, καθώς και για το νέο αθλητικό νόμο

Δηλώσεις παραχώρησε την Τετάρτη (23/10) ο πρώην σύμβουλος της ΓΓΑ, Αλέξης Αδαμίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5.

Ο Αδαμίδης μίλησε για το θέμα της μετακόμισης του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και γιατί τελικά αυτή «πάγωσε», ενώ επίσης σχολίασε και το νέο αθλητικό νόμο που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Σχετικά με τη μετακόμιση του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο, ανέφερε πως το 2016 είχε βρεθεί η κοινή τομή για το λίφτινγκ του σταδίου, ενώ υπήρξε σύμπνοια και στο οικονομικό σκέλος.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η διαφορά στο οικονομικό που με τα σημερινά δεδομένα καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ, είναι αρκετά μεγάλη, ξεκαθαρίζοντας και το λόγο που το θέμα «πάγωσε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το θέμα του Καυτανζογλείου και την μετακόμιση του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ να σας μιλήσω για το μέλλον, μπορώ να σας πω για την δική μου εμπειρία. Συμμετείχα σε δύο συναντήσεις από τις πολλές που έγιναν, μία έγινε το καλοκαίρι του 2016, τότε βρέθηκε η κοινή τομή για το λίφτινγκ του σταδίου, ακόμη και στο οικονομικό είχε βρεθεί κοινή φόρμουλα. Ο νόμος προβλέπει ότι το 15% των εισπράξεων και των διαφημίσεων πρέπει να δοθεί στην επιτροπή διοίκησης, υπολογίσαμε με τα στοιχεία που μας έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έπρεπε να πληρώσει 1 εκατ.ευρώ ετησίως, δεν προχώρησε η υπογραφή του συμβολαίου. Στην πορεία αυξήθηκαν και τα οικονομικά δεδομένα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το 2019 τριπλασιάστηκαν και έφτασαν στα 3 εκατ.ευρώ ετησίως. Με τα ισχύοντα δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πληρώσει λιγότερο από το 3 εκατ.ευρώ, μόνο με αλλαγή του νόμου, με τροπολογία. Το ΟΑΚΑ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και το ΔΣ έχει την ευχέρεια να πάρει μια άλλη απόφαση για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Η φόρμουλα είχε βρεθεί στις εργασίες που έπρεπε να γίνουν και θα συμψηφιζόταν με το τίμημα που θα έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εκεί είχε βρεθεί μια φόρμουλα, δεν ξέρω αν τώρα θα ακολουθηθεί μια ίδια φόρμουλα ή θα προχωρήσει σε μια τροπολογία που θα αλλάξει το 15%. Η φόρμουλα συμψήφιζε το 15% τις εργασίες που θα γινόντουσαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο στάδιο, οι εργασίες θα ξεπερνούσαν τα 2,5 εκατ.ευρώ. Ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει κάποια στιγμή την αποκλειστική χρήση του σταδίου, δεν είναι μόνο ο Ηρακλής αλλά και ομοσπονδίες. Το κατανόησε ο ΠΑΟΚ και έκανε πίσω, χωρίς να γίνει μεγάλη συζήτηση επί του θέματος. Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ κινήθηκαν με διπλωματικό τρόπο σε όλες τις συζητήσεις. Η ΑΕΚ πλήρωνε 650.000 ευρώ ετησίως και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός περίπου 600.000 και άλλα τόσα η ΚΑΕ Ολυμπιακός για το ΣΕΦ».

 

Για τον νέο αθλητικό νόμο που βρίσκεται σε διαβούλευση: «Το νομοσχέδιο που υπάρχει είναι κάποιες διατάξεις και όχι νόμος-πλαίσιο. Θα έχει δικαίωμα η αστυνομία να κάνει ελέγχους για τα εισιτήρια και μακριά από τα γήπεδα. Επίσης, υπάρχουν κάποιες διατάξεις για την χρήση φωτογραφικού υλικού και βίντεο όχι μόνο από τα επίσημα αλλά και από κινητά τηλέφωνα θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί».

 

Μοιραστείτε το: