02/06/2020
Ελλάδα | Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 - 17:52

«Λάβρος» κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Αρβανίτης (video)

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε για τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία

Τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα των τουρκικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία υπογράμμισε την Τετάρτη (23/10) ο Κώστας Αρβανίτης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και... άστραψε και βρόντηξε κατά της Ε.Ε.

Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής: «Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια καθαρή συμφωνία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν, με βασικό παίκτη τον κ. Ερντογάν. Μοιάζει σαν τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας whiskey, ο ένας φεύγει ο άλλος έρχεται. Η χθεσινή συμφωνία του κ. Ερντογάν με τον κ. Πούτιν αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η Ε.Ε. παίζει για άλλη μια φορά το ρόλο της συμμετοχικής αποχής, με το αζημίωτο φυσικά για κάποιες χώρες της.

Απαντώντας σε ερώτηση της Γερμανικής Αριστεράς, η γερμανική κυβέρνηση - η οποία ανακοίνωσε ότι διέκοψε την πώληση όπλων στην Τουρκία - δήλωσε πως έκανε ρεκόρ πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, το οποίο υπολογίζεται στα 250 εκατομμύρια ευρώ, μόνο το πρώτο 8μηνο του 2019.

Από αυτό το μακελειό φαίνεται πως όλοι κερδίζουν, εδραιώνοντας τον κ. Ερντογάν κυρίαρχο παίκτη στο Λεβάντε. Όμως υπάρχουν κάποια ερωτηματικά. Ποιος θα εγγυηθεί για τις 1 εκατομμύριο ψυχές Κούρδων στην περιοχή; Θα το κάνει η Ε.Ε.; Τι θα πούμε για το νέο κύμα προσφυγιάς που θα πάρει το δρόμο του προς την Ευρώπη και τα ελληνικά νησιά; Θα στείλουμε απλώς τη συμπόνια μας; Θα υπογράψουμε μια νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, με τον κ. Όρμπαν να κλείνει τα σύνορά του;

Η πολιτική πλειοψηφία της Ε.Ε. καθιστά καθημερινά την Ένωση όλο και πιο αναξιόπιστη στο διεθνές παιχνίδι».

Μοιραστείτε το: