04/08/2020
Εθνικές ομάδες | Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 - 01:34

Φαν'τ Σιπ: «Θέλουμε να εφαρμόσουμε το ολλανδικό στιλ ποδοσφαίρου»

Ο προπονητής της Εθνικής θα συνεχίσει τις δοκιμές νέων προσώπων

Την κληρονομιά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να αφήσει ο Τζον Φαν'τ Σιπ, όπως δήλωσε μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (20/10) στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ.

Ο τεχνικός της Εθνικής είπε ότι θέλει να εφαρμόσει την ολλανδική σχολή ποδοσφαίρου, τονίζοντας βέβαια ότι απαιτεί χρόνο κάτι τέτοιο.

«Θέλω να αφήσω την κληρονομιά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να τα αλλάξουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Οι Έλληνες παίκτες μπορούν να παίξουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Ναι, είμαι φαν του ολλανδικού στιλ ποδοσφαίρου. Υπάρχει ακόμα η ολλανδική σχολή με το επιθετικό στιλ παιχνιδιού, που είχαμε δει πιο παλιά με τον Κρόιφ. Ο Άγιαξ έδειξε τον δρόμο και πρόσφατα στην Ευρώπη, όμως για να το πετύχεις αυτό θέλεις μία δυνατή ομάδα. Το πιστεύουμε αυτό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε και εδώ. Θέλουμε ικανά παιδιά που να είναι σίγουρα για τον εαυτό μας», ανέφερε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός προπονητής.

Επίσης, είπε ότι οι δοκιμές νέων προσώπων θα συνεχιστούν, σημειώνοντας σχετικά: «Ναι. Είναι ένα πλάνο που έχουμε κατά νου. Κοιτάμε αρκετούς παίκτες. Κοιτάμε παίκτες για το παιχνίδι που θέλουμε για την Εθνική. Πρόκειται για την Εθνική. Είναι ομάδα. Θα εστιάζουμε στους παίκτες που θα είναι σε πιο καλή φόρμα. Όμως δεν θα αλλάζουμε συνέχεια την ομάδα».

Από εκεί και πέρα, δήλωσε:

Για την εικόνα της Εθνικής: «Κάνουμε τη δουλειά μας και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοση που είχε η ομάδα με τη Βοσνία».

Για το προηγούμενο διάστημα: «Δεν συμφωνώ ότι είχαμε τόσο κακές εμφανίσεις. Με τη Φινλανδία είχαμε παρουσιάσει καλά σημάδια. Δεν είχαμε δει όσους παίκτες θέλαμε. Θέλει χρόνο το να δεις παίκτες και το πώς θες να παίξεις. Για να περάσουμε τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε».

Για τα νέα πρόσωπα όπως τους Παυλίδη και Χατζηδιάκο: «Ναι. Ψάχνουμε παιδιά με ποιότητα. Κοιτάμε νέους παίκτες, που όμως έχουν ακόμα εξέλιξη. Ο Παυλίδης είναι 20 ετών μόνο και έχει προοπτική. Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλανόπουλο. Θέλουμε να έχουμε παιδιά με μέλλον και για το μέλλον».

Για τις μεγάλες και τις μικρές ομάδες στην Ελλάδα: «Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των πιο μικρών. Είχα δει ματς του Παναθηναϊκού όμως το προηγούμενο διάστημα και πόσο δυσκολεύτηκε και είδα και το χθεσινό παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ταλέντα και στις πιο μικρές ομάδες».

Για τις κλήσεις του και το εάν επηρεάζονται από τα πρωταθλήματα και το επίπεδό τους: «Δεν επηρεαζόμαστε από αυτό. Έχουμε διαλέξει πολλούς παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Όταν ένας παίκτης παίζει σε πιο μεγάλο πρωτάθλημα μπορούν να αντεπεξέλθουν, όμως δεν παίζει καθοριστικό ρόλο για μένα αυτό».

Για τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά: «Τους είχαμε στις προηγούμενες κλήσεις. Δεν είχαμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έπρεπε να δούμε το μέλλον. Δεν τους αποκλείσαμε από την ομάδα ούτε γενικά ούτε οριστικά, αλλά θέλαμε να δούμε άλλους παίκτες.

Τους πήρα τηλέφωνο για να του πω να αφοσιωθούν στις ομάδες τους και ότι θέλαμε να δούμε και άλλους παίκτες. Επίσης πως θα δουν άλλα παιδιά στη θέση τους».

Για το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν: «Ναι, ήταν καθοριστικό. Άλλαξε όλη την προσέγγισή μας και για το πού θα πηγαίναμε. Εκεί αρχίσαμε το πλάνο Κατάρ και αλλάξαμε το πλάνο των κλήσεων. Είναι ίσως τα πιο μεγάλα ονόματα τα δύο παιδιά, αλλά εμείς κοιτάμε και τον παίκτη και την εικόνα που έχει. Έτσι θα συνεχίσουμε».

Για την αλλαγή προφίλ: «Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε το να είναι η Ελλάδα μόνο αμυντική ομάδα. Είδαμε την αλλαγή πλάνου των Ιταλών και πως προσπαθούν να παίξουν πιο επιθετικά. Έτσι θέλουμε να κάνουμε και εμείς».

Για το πώς αξιοποιείται ο χώρος στο ποδόσφαιρο: «Ναι, ο χώρος και το πώς αξιοποιείς παίζει ρόλο. Είδαμε λίγο και αυτό το παιχνίδι και με την Εθνική Ελλάδας με τη Βοσνία. Υπάρχουν και στην Ελλάδα παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσουν αυτό, αλλά δεν είχαμε τόσο χρόνο. Αυτοί οι παίκτες που είναι νεαροί σε ηλικία τα αφομοιώνουν γρήγορα αυτά τα στοιχεία».

Για την πειθαρχία: «Δεν θα μιλήσω για το παρελθόν. Όλα τα παιδιά είναι καλά παιδιά. Όμως έχουμε κανόνες. Να έρχονται στην ώρα τους, να κρατάνε χαμηλό προφίλ και να δουλεύουν σκληρά. Όταν το ματς αρχίζει 21.00, δεν μπορείς να έρθεις 21.01.

Όταν υπάρχει θέμα επιβάλλουμε τιμωρία, αλλά δεν είμαστε αστυνομικοί. Επιβάλλουμε τιμωρία για το σωστό εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Όλα αυτά τα κάνουμε για να υπάρχει συγκεκριμένη νοοτροπία. Όταν έρχονται οι παίκτες στην Εθνική να είναι αφοσιωμένοι μόνο εκεί».

Μοιραστείτε το: