09/07/2020
Ελλάδα | Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 - 23:17

«Ντου» της αστυνομίας σε κινηματογράφους για ανήλικους θεατές της ταινίας «Τζόκερ»!

Το πρωτάκουστο συμβάν έλαβε χώρα στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, στο κέντρο της Αθήνας * Διαψεύδει το υφυπουργείο Πολιτισμού ανάμιξή του

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το Υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με καταγγελίες μερίδας ανθρώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να καταγράψει πόσοι ανήλικοι «πέρασαν» από τα ταμείο του κινηματογράφου στην αίθουσα προβολής της ταινίας «Τζόκερ» που έχει σήμανση ακαταλληλότητας για θεατές κάτω των 18 ετών.

Έτσι, την Κυριακή (20/10), οι αστυνομικοί βρέθηκαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, ο οποίος βρίσκεται επί της λεωφόρου Πατησίων, κάνοντας έφοδο κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας στην αίθουσα, μετά από παρέμβαση εισαγγελέα, οδηγώντας τους ανήλικους θεατές στο τμήμα.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μερίδα ανθρώπων με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, αρκετοί ακόμα χρήστες καταγγέλουν πως ανάλογο περιστατικό συνέβη και το Σάββατο (19/10) στο Village Αμαρουσίου.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι στο Μαρούσι, συνελήφθη ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Από την πλευρά της, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κλήση καταγγελίας σχετικά με την παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα προβολής, καθώς και ότι εστάλη περιπολικό απ' το τμήμα της οδού Πατησίων με δύο αστυνομικούς.

Σχετικά με το περιστατικό του Σαββάτου, τα κεντρικά της αστυνομίας επιβεβαίωσαν το γεγονός, όπως και τη σύλληψη του υπεύθυνου του κινηματογράφου στο Μαρούσι που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ωστόσο, πήρε επίσημη θέση για την καταγγελία ότι ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας στις αίθουσες προβολής, μέσω ανακοίνωσης του.

Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι: «διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Μοιραστείτε το: